Politik  
Danmarks nu tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard får efter alt at dømme posten som EU's klimakommissær.

Det er i hvert fald statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) klare forventning og håb. Han præsenterede tirsdag formiddag Connie Hedegaards afløser på ministerposten Lykke Friis for dronningen, og kigger nu mod Bruxelles.

I løbet af kort tid skal EU-Kommissionsformand José Manuel Barroso sammensætte en ny kommission, og han bestemmer suverænt, hvilke lande der skal have de bestemte områder.

Alligevel forventer Lars Løkke Rasmussen, at Connie Hedegaard får et ganske bestemt område: Klimaet.

"Det er selvfølgelig fuldstændig op til Barroso, men han har bekræftet over for mig, at Connie Hedegaard får en portefølje, der matcher hendes kompetence. Jeg har også indstillet til ham, at jeg har en forventning om, at hun bliver klimakommissær," siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge statsministeren faldt de sidste brikker faldt på plads i løbet af mandagen, hvor kommissionsformanden fik navnet på den nye danske kommissær.

Connie Hedegaard skal dermed være ny dansker i kommissionen, hvor Mariann Fischer Boel (V) hidtil har siddet som landbrugskommissær.

"Vi får en stærk kommissær, selv om de selvfølgelig er uafhængige af nationalstater. Vi havde en kommissær fra Venstre, der bliver afløst af en konservativ. Nu får vi en minister fra Venstre i Lykke Friis som energi- og klimaminister. Hun afløser en konservativ," siger Lars Løkke Rasmussen om magtfordelingen mellem de to regeringspartier.

Connie Hedegaard og de øvrige nye medlemmer af kommissionen skal godkendes af EU-Parlamentet i januar.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse