Politik  
Danmarks nu tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard får efter alt at dømme posten som EU's klimakommissær.

Det er i hvert fald statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) klare forventning og håb. Han præsenterede tirsdag formiddag Connie Hedegaards afløser på ministerposten Lykke Friis for dronningen, og kigger nu mod Bruxelles.

I løbet af kort tid skal EU-Kommissionsformand José Manuel Barroso sammensætte en ny kommission, og han bestemmer suverænt, hvilke lande der skal have de bestemte områder.

Alligevel forventer Lars Løkke Rasmussen, at Connie Hedegaard får et ganske bestemt område: Klimaet.

"Det er selvfølgelig fuldstændig op til Barroso, men han har bekræftet over for mig, at Connie Hedegaard får en portefølje, der matcher hendes kompetence. Jeg har også indstillet til ham, at jeg har en forventning om, at hun bliver klimakommissær," siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge statsministeren faldt de sidste brikker faldt på plads i løbet af mandagen, hvor kommissionsformanden fik navnet på den nye danske kommissær.

Connie Hedegaard skal dermed være ny dansker i kommissionen, hvor Mariann Fischer Boel (V) hidtil har siddet som landbrugskommissær.

"Vi får en stærk kommissær, selv om de selvfølgelig er uafhængige af nationalstater. Vi havde en kommissær fra Venstre, der bliver afløst af en konservativ. Nu får vi en minister fra Venstre i Lykke Friis som energi- og klimaminister. Hun afløser en konservativ," siger Lars Løkke Rasmussen om magtfordelingen mellem de to regeringspartier.

Connie Hedegaard og de øvrige nye medlemmer af kommissionen skal godkendes af EU-Parlamentet i januar.

/ritzau/


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  I disse lande får du mere for pengene på din ferie

  Lone Fønss i spidsen for Lars Seiers kryptosats

  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Ole Troelsø i audiens på verdens mest berømte vingård, hvor en flaske kan koste flere millioner

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Oplev luksus i en shippingcontainer

  Mord, sex og løgne på den finurlige måde i Christina Hesselholdts flotte nye roman