Politik  
Danmarks nu tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard får efter alt at dømme posten som EU's klimakommissær.

Det er i hvert fald statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) klare forventning og håb. Han præsenterede tirsdag formiddag Connie Hedegaards afløser på ministerposten Lykke Friis for dronningen, og kigger nu mod Bruxelles.

I løbet af kort tid skal EU-Kommissionsformand José Manuel Barroso sammensætte en ny kommission, og han bestemmer suverænt, hvilke lande der skal have de bestemte områder.

Alligevel forventer Lars Løkke Rasmussen, at Connie Hedegaard får et ganske bestemt område: Klimaet.

"Det er selvfølgelig fuldstændig op til Barroso, men han har bekræftet over for mig, at Connie Hedegaard får en portefølje, der matcher hendes kompetence. Jeg har også indstillet til ham, at jeg har en forventning om, at hun bliver klimakommissær," siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge statsministeren faldt de sidste brikker faldt på plads i løbet af mandagen, hvor kommissionsformanden fik navnet på den nye danske kommissær.

Connie Hedegaard skal dermed være ny dansker i kommissionen, hvor Mariann Fischer Boel (V) hidtil har siddet som landbrugskommissær.

"Vi får en stærk kommissær, selv om de selvfølgelig er uafhængige af nationalstater. Vi havde en kommissær fra Venstre, der bliver afløst af en konservativ. Nu får vi en minister fra Venstre i Lykke Friis som energi- og klimaminister. Hun afløser en konservativ," siger Lars Løkke Rasmussen om magtfordelingen mellem de to regeringspartier.

Connie Hedegaard og de øvrige nye medlemmer af kommissionen skal godkendes af EU-Parlamentet i januar.

/ritzau/
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bruun Rasmussen går efter struben på Lauritz.com

USA: Blodet er begyndt at flyde på Wall Street

Pandora og Vestas er de rene gyseraktier på regnskabsdagen

Privat luksus-ø i Sydhavnen til halv millard trodser bolig-afmatning: "Der er ikke noget sammenligneligt i Danmark"

Analyse: Er Kramers gyldne håndtryk selvbetjening?

Hovedaktionær i Nykredit: Dømmekraften i Nykredit har svigtet

Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Bitcoin farligt tæt på kurs 5000

Hvidvasksagen: Politikere forvirret i strid om fortrolighedsklausul