Enhedslisten: 30.000 kr. om måneden til ledige
Foto: Scanpix
Politik Af
Dagpengesatsen skal hæves til 30.000 kroner om måneden. Forslaget kommer fra Enhedslisten, der vil forsøge at samle et politisk flertal for forslaget i Folketinget.

Enhedslisten mener, at der nu brug for en hjælpepakke til de arbejdsløse, da den økonomiske krise har sendt tusindvis af mennesker ud i ledighed.

"Vi foreslår dagpengemaksimum hævet til 30.000 kr. om måneden, så dækningen for almindelige indkomster kommer op på de 90 pct. Det vil ikke bare være godt for dem, der rammes af arbejdsløshed. Det vil også mindske de negative følger for økonomien, der følger af stigende arbejdsløshed," siger Frank Aaen fra Enhedslisten.

Ledighed er økonomisk ruin

Ifølge ugebrevet A4 vil en gennemsnitlig privatansat lønmodtager opleve en årlig indkomstnedgang som følge af ledighed på 200.000 kr., lyder argumentet fra Enhedslisten.

"For mange familier betyder arbejdsløshed økonomisk ruin. Det er rigtigt, at sætte ind for at bekæmpe stigende arbejdsløshed, men tusindvis af mennesker er allerede ramt - og de har brug for hjælp nu. Der er brug for en hjælpepakke til de arbejdsløse," siger Frank Aaen.

"Når regeringen mener, der er råd til 100 milliarder kr. til bankerne, kan der selvfølgelig også findes penge til at hjælpe de, som er blevet arbejdsløse på grund af krisen," siger Frank Aaen.

Ifølge Ugebrevet A4 er dagpengedækningen de sidste 10 år faldet fra 52 pct. til 47 pct. for en almindelig lønmodtager. I 1982 var den tilsvarende dækning på 70 pct.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. Vi gør dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Direkte i din mailboks. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club

Forsiden lige nu


Fra storhed til fald: En 178 år lang rejse er slut for Thomas Cook

Berørt danske rejsedirektør: "Det er virkelig ikke godt for forretningen"

Nye gysertal fra Tyskland trækker renterne ned: "Tysk industri står midt i en recession"

Danske Spies indstiller indtil videre salget af rejser efter konkurs i Thomas Cook: "Dagen i dag er jo helt ekstrem"

Thomas Cooks topchef siger undskyld: "Jeg ved, at det her udfald vil være ødelæggende for mange mennesker "

Efter afgørelse i ankesag: Konkurrencerådet anmelder Nets-selskab til Bagmandspolitiet

Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Lønstrid i advokatkæmpe: Nu er formand og næstformand skiftet ud