Antal af virksomhedskonkurser er faldende

Politik
Eksklusivt for kunder
13. jul 2012 KL. 9:17
Antallet af virksomheder, der må lukke og slukke, er lige nu på sit laveste i tre år.

Og det er både godt og skidt. For mens de nystartede virksomheder klarer sig godt, er det de ældre og mere etablerede virksomheder, der går konkurs.

Det samlede antal konkurser blandt danske virksomheder faldt fra 1360 i 2. kvartal 2011 til 1242 konkurser i 2. kvartal 2012. Det svarer til et samlet fald på ni procent, viser beregninger, som eStatistik har lavet i samarbejde med FSR - danske revisorer.

Og de helt nye virksomheder på 0-2 år har oplevet et fald i antal konkurser på hele 25 pct.

Men for de ældre virksomheder med over 10 år på bagen er antallet af konkurser steget med syv procent for perioden.

Erhvervspolitisk direktør i FSR - danske revisorer Tom Vile Jensen ser med bekymring på, at konkurserne nu stiger blandt de ældre og mere etablerede virksomheder.

"Det er en meget bekymrende tendens. De ældre virksomheder har jo brugt mange år på at etablere sig og udvikle forretningen. Her betyder en konkurs et stort tab af viden og goodwill," siger Tom Vile Jensen i en kommentar til undersøgelsen og fortsætter:

"Derudover har ældre virksomheder typisk også flere ansatte end yngre virksomheder. Fortsætter denne udvikling kan det derfor betyde markant flere tabte arbejdspladser," påpeger han.

Der er mest vest for Storebælt, at de gamle virksomheder går konkurs. Her er 30 pct. af de konkursramte virksomheder 10 år eller ældre. Øst for Storebælt ligger andelen lidt lavere på 22 pct.

/ritzau/