Amazon-boss går i kødet på Trump: "Stor fejl at gå i krig mod medierne"

null

368966_16_9_large_651.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
14. sep 2018 KL.15:39
Amazon-stifter Jeff Bezos, der normalt viger i en stor bue uden om politik, går nu i flæsket på den amerikanske præsident Donald Trump.

Trumps gentagne angreb på medierne, som han har kaldt "folkets fjende", er farlig, vurderer Jeff Bezos ved et årsmøde i Economic Club of Washington, skriver CNN.

"Jeg mener, at det er en fejl for enhver folkevalgt at angribe medier og journalister. Der er ingen offentlig person, der nogensinde har kunnet lide overskrifterne. Det er OK. Det er en del af processen. Men præsidenten burde sige, at det her er godt, og at han er glad for at blive gået efter i sømmene. Det ville være et tegn på sikkerhed og selvtillid," siger Jeff Bezos ifølge CNN.

Trump har tidligere svinet ehandels-giganten Amazon til i flere tweets. Blandt andet har han beskyldt Amazon for ikke at betale nok i skat, for at lave unfair konkurrence mod det amerikanske postvæsen og for at eje Washington Post, som Trump uge efter uge retter sin 'fake news'-kanon mod.

Men Jeff Bezos vil kun tage del i debatten om frie og kritiske medier.

"Vi lever i et samfund, hvor det ikke bare er det enkelte lands love, der beskytter os. Det er også sociale normer, der beskytter os. Hver gang du angriber det, smuldrer det en lille smule," siger Jeff Bezos, der med sit ejerskab i Amazon også er et af verdens rigeste mennesker.

Amazon er over 1000 mia kr. værd på markedet nu.