Trimmer topchefer og kendissers kroppe

null

272834_16_9_large_188.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
10. jan 2014 KL.12:37
Hans krop er mere kontrolleret end de flestes. Hver muskel er aftegnet, skarpt, helt fra senens smalle fæste på knoglen til den del af musklen, der kaldes bugen og bliver bred, når man spænder den.

Selv små bitte muskler, kun fagfolk ved findes, er synlige. I den 48-årige Bengt Valentino Andersens liv har kroppen altid været det centrale.

Som tidligere elitesportsmand og som terapeut og behandler for kongelige og kendisser som Sanne Salomonsen, Remee, Mille Dinesen, Bjarne Riis og diverse topchefer – folk, der lever af at skulle levere store præstationer.


"I dag er Bengt V. Andersens to ældste døtre gået ind i virksomheden Så arven er sikret, også i fjerde generation"


Bengt V. Andersen er tredje generation i det behandlingssystem, hans familie har udviklet og har døbt body-self-development-system eller body-sds, og som bygger på filosofien om, at der i kroppen er en sammenhæng mellem det fysiske og det psykiske.

Fat i danskerne

Systemet har fat i de kreative og sportseliten, men flere og flere almindelige danskere vælger også Bengt og de andre body-sds-terapeuter, når de skal have behandlet smerter, musearm, stresssymptomer eller bare har brug for at blive løsnet op.

Virksomheden Body-sds har i dag 30 ansatte, 100 nye terapeuter under uddannelse og er på vej med en international franchisemodel.

Pleasure møder Bengt V. Andersen i de nye lokaler i Parken. Flytningen er den første fysiske markering på rejsen fra en briks i en lille lejlighed på Frederiksberg, hvor farfaderen behandlede folk med ondt i ryggen, ondt i skulderen og ondt i livet.


Siden overtog og udviklede sønnen Ole Hartung, senere Ole Kåre Føli, faderens kundskaber. Han blev især i sportsverdenen kendt som mirakelmageren, der kunne sætte brækkede kraveben sammen og give ekstraordinær energi på Bjarne Riis' cykelhold.

Bengt V. Andersen er tredje generation og drivkraften bag forvandlingen fra selvstændig behandler til en virksomhed med egen uddannelse og fundamentet til at blive stor som franchisevirksomhed.

Til forskel fra sin far og farfar har han ikke problemer med at se behandling af mennesker som en kompetence, man kan tage sig betalt for.

"Min far måtte have en anden til at tage imod penge for sine behandlinger. Det har aldrig været mit problem. Jeg har tjent penge på at hjælpe mennesker, fra jeg var ni år. Jeg kunne godt have rejst rundt som en slags guru eller klog mand i hele verden, men i stedet har jeg valgt at bygge en virksomhed op."

Han taler dog samtidig gerne og længe om, hvor stor en kamp, det er at etablere sig som behandler i Danmark.


"Jeg har i mange år ikke haft nogen faglig identitet. Body-sds eksisterede jo ikke for det etablerede sundhedsvæsen. Selvom folk brugte os, vi rettede dårlige rygge, fjernede piskesmæld og stress, så var vi i mange år bare alternativ behandling. Det siger noget om lukketheden i det etablerede sundhedssystem. Vi eksisterer kun, fordi den danske befolkning ønsker, at der er noget, der hedder Body-sds," siger han med skarphed i stemmen.

Som at bo på Christiania

Fra etagen ovenover lyder bump. Et af virksomhedens mange træningshold, der får pulsen op. I 1982 eksperimenterede Bengt med hemmelige gymnastikhold i en kælder på Frederiksberg.

Nu træner tusinder af mennesker hver uge efter hans system. De mange tilfredse klienter giver den nødvendige anerkendelse.

"Som barn var der flere af mine klassekammeraters forældre, som fik behandling hos min far, men ikke ville sige det offentligt, fordi de ikke ville anerkende den alternative verden. Men jeg var til stede i begge verdener. Lidt som et barn, der bor på Christiania og leger med nogle fra Østerbro. Du lærer at begå dig i begge systemer."

Selvstændig som 15-årig

Også i forhold til skolen var han uden for systemet. Han er ordblind, og det satte sit præg på hans engagement.


"Skolen gav ikke næring til min formåen. Jeg kunne sidde og se på min lærers krop, at hun var ved at gå ned med stress oven på en skilsmisse. Men det gav ikke værdi i skolens system," siger Bengt V. Anderen, der forlod skolen som 15-årig og gik i mesterlære hos sin far og farfar.

I 1991 startede han og faderen den virksomhed, han siden har været gift med. Han erkender åbent, at familien har betalt prisen for at bygge behandlingssystemet op. Selv om han nåede at få fem børn med sin første kone og netop har fået et med sin nuværende kæreste.

Og sporene ser ikke ud til at skræmme. I dag er Bengt V. Andersens to ældste døtre gået ind i virksomheden Så arven er sikret, også i fjerde generation.