Tivoli byder ind i street food genren med nyt madmarked

354245_16_9_large_509.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
17. nov 2017 KL. 8:56

Af Ole Troelsø

At michelinstjerne restauranten Kadeau skulle finde på at åbne en grillbar, havde man ikke umiddelbart set komme.
Men det sker i dag, fredag, på den officielle åbningsdag for Tivoli Food Hall, som er navnet på det nye spiselige indkøbscenter, der er indrettet i en ny bygning ved siden af Tivolis hovedindgang.
Arkitektonisk set bidrager Tivoli således fyndigt til at udvande den gammeldags hygge, som Tivoli i sin tid stod for, og som nu bliver ekstra tydelig, når man betragter den gamle hovedindgang, der er klemt inde mellem to store glasbygninger. Men sådan er det med fremskridtet.

Og når alt kommer til alt, så er københavnerne nok bedre tjent med den nuværende glasklods, end det forhenværende byggeri, som bl.a. rummede Hard Rock Café. Og her tænker jeg ikke kun på arkitektur, men gastronomi, for det er lykkedes Tivoli at sammensætte en rigtig god buket af velsmagende koncepter.
Der tages ingen chancer, men entreres med partnere, som allerede har bevist, at de kan deres kram.
Den største fangst er nok Kadeau-folkenes bud på en grillbar, Bobbabella som den hedder, et navn, der angiveligt betyder troldebørn på bornholmsk.Undertegnede har googlet ordet, og kan ikke se, det forekommer i nogen andre sammenhænge end den nævnte, så jeg opfatter navnet som en spøg.
Men maden er ingen spøg. Selvom det er uventet, at Kadeau kaster sig over shawarma, burgere og pommes frites, så er det forventeligt, at kvaliteten ligger helt oppe under overliggeren.

Shawarmaspyddet er bygget af kylling og lam, som efter talrige eksperimenter viste sig at være den bedste kombination. Smagen er god, og kødblandingen forholdsvist mager, selv om kyllingeskindet er bygget ind i lagene.
Jeg synes især godt om det fermenterede, kimchi-lignende indslag, den mediumstærke chilisauce og det gode fladbrød, som sagerne er rullet i.
Og det bliver bedre endnu, for den særlige rundkirkeinspirerede fladbrødsbageovn er nemlig endnu ikke kommet i omdrejninger, så jeg smagte ikke det brød, som egentlig skulle have været serveret, men først kommer på banen her på åbningsdagen.

Også Bobbabella-burgeren var en fornøjelse, lavet med kød, der var helt rent i smagen og saftigt som en bornholmsk saltvandsbølge, der skyller ind over et troldebarn.
Markedshallens bedste burger fik jeg dog hos Cock’s & Cows, den unge kæde, der nu har syv afdelinger og udmærker sig ved en fremragende smag og økologiske grøntsager samt kød fra frilandskvæg.

Bliver det for fremmedartet med shawarma og burger, så kan man søge tryghed hos Hallernes Smørrebrød, en filial af den populære smørrebrødsforretning i Torvehallerne. Det er et snorlige koncept, der holder sig til klassisk smørrebrød, men skruer lidt på grundbegreberne hist og her, sådan at resultatet er genkendeligt klassisk, men på en forfriskende måde.
Og hvis du hellere vil have kylling, er du heldig, for Chicks by Chicks er også på plads med deres økologiske grillstegte fugle, som roterer foran en sagte ild til glæde for alle andre end fuglene selv.
Det vil sige, det gjorde de ikke under mit besøg, for gassen var endnu ikke sluttet til.


Men hvis kvaliteten svarer til den, man finder længere nede ad Vesterbrogade, så er den mere end god nok. Og så er fuglene i øvrigt opdrættet efter økologiske principper.
Man kan i den grad spise brød til, for i hallen er der også en god og spændende bager. Det er Brødflov, et bageri, som bl.a. bager surdejsbrød med stenmalet biodynamisk fuldkornsmel af nordiske kornsorter, og så leges der med søde klassikere som citronmåne, kiksekage og hindbærsnitter.
Desværre fik jeg ikke prøvet de lækkertudseende bao-boller og forårsruller fra Kung Fu Street Food, eller drukket champagne hos vinbaren Le Petit, der også serverer salat med gedeost og sandwich med kød fra frilandskvæg.

Ligeledes nåede jeg ikke Letz Sushi, som i øvrigt er gået over til at bruge certificeret bæredygtig fisk i kædens sushi, hvilket er et plus, hvis man vil have god samvittighed i sin sushirulle.
Det kan man i øvrigt også få hos Sticks’n’sushi, der er til stede med en egentlig restaurant andetsteds i bygningen, hvor også Espresso House og den italienske kæde Vapiano, er at finde.
Lad os runde af med at nævne to spansk-latinamerikanske udbydere, nemlig en filial af den gode tapas-, sherry- og vinbar Tapa del Toro, samt en ny spiller på markedet, nemlig den mexicansk inspirerede Zócalo, som byder på burritos, enchiladas og lignende.
Der er meget at komme efter i Tivoli Food Hall, så kom sulten.

oltr@borsen.dk