Studerende bag mobil genistreg på Roskilde

236624_16_9_large_589.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
06. jul 2012 KL.16:39
Fem studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) fik en idé, de ikke kunne slippe. Nu er de på Roskilde med en nyskabende strømredning til de mange smartphone-ejere på festivalen.

Antallet af mobiltelefoner vokser og vokser, og det samme gør behovet for at lade de batterislugende gadgets op på Roskilde Festival, hvor der ikke er en stikkontakt om hjørnet.

Det ledte en gruppe studerende fra DTU til en god ide. De har fundet på en løsning i form af et batteri, der fungerer som en bærbar stikkontakt og virker til stort set alle smartphones.

Det startede som projekt på universitetet, men siden februar har de fem unge mænd for alvor arbejdet på forretningsdelen af projektet, og blandt andet fundet ud af, hvor de kunne få de bedste batterier billigst. Konceptet kom til at hedde Volt.

"Ideen opstod på Roskilde Festival sidste år. Siden har vores største udfordring mest af alt været at udvikle hele systemet i forhold til produkt og service, så det både løber rundt økonomisk for os, og folk får det bedste ud af det," forklarer Andreas Østergaard Ohrt, der er en af Volts bagmænd.

165 kr. for hele festivalen

Volt-batteriet giver en smartphone strøm til omkring et døgn. Man betaler bare én gang og kan herefter låne og bruge et batteri ad gangen. Når det er fladt, bytter man til et, der i mellemtiden er ladet op. Det koster 165 kr. for hele festivalen.

Gruppen er startet forsøgsmæssigt og forsigtigt ud med at give 500 festivalgæster mulighed for at købe løsningen. Det blev hurtigt udvidet til 650, men der blev alligevel udsolgt på festivalens anden dag.

"Hvis det er succesfuldt i år, og det ser det ud til, kunne det være sjovt at se, hvor meget man kan blæse det op næste år," siger Andreas Østergaard Ohrt.

"Men vi har ikke en færdig forretningsplan for næste år. Det skal vi først finde ud af i samarbejde med festivalerne, og det er ikke endelig planlagt endnu."

Opladningscentral på camping

Volt har sat en campingvogn der fungerer som opladningscentral op på festivalens campingområde West.

Her arbejder en gruppe frivillige sammen med de fem med at holde styr på ladere og batterier med det it-system, de fem selv har udviklet.

Efter Roskilde Festival venter først Samsø Festival og herefter Skanderborg Festival for de fem studerendes gode ide.