Skøn og ung kvinde igen – uden nål og skalpel

null

278965_16_9_large_868.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
18. mar 2014 KL. 9:49
Botox og Restylane er kommet for at blive, men er det for drastisk, findes der en anden løsning. For flere skønhedsklinikker tilbyder foryngende behandlinger uden nåle og kun med naturlige virkemidler.

Pleasure har lagt sig på briksen og testet tre forskellige behandlinger.

1. Til bunds i rynkerne
Af Maria Kentorp

Princippet i behandlingen ”5 år yngre på tre uger” er at skrælle de overskydende hudceller grundigt af i flere omgange.

Dermed bliver huden åbnet så meget op, at den er ekstra modtagelig for de vævsfyldere, der afslutter behandlingen.

Behandlingen

Brændeovnen er tændt i kælderlokalet, og urteteen er varm. Første trin i behandlingen er at vælge den duftolie, der passer bedst til humøret den dag.

Da dynen er pakket rundt om mine ben på briksen, indleder Tine Ryum Eriksen med en kort massage med den valgte duft, i dette tilfælde en afstressende blanding, før hun går i gang med at rense både ansigt, hals og decolleté – det øverste af brystet.

De næste halvanden time har både karakter af resultatorienteret rynkebekæmpelse og nærende spabehandling, fordi den blander det skrappe med det bløde og lader mig hvile med en maske fra tid til anden.


Behandlingen er sammensat af Tine Ryom Eriksen på opfordring fra en fast kunde, der ønskede en tilbundsgående effekt.

Ideen er, at huden først bliver renset og slebet så meget til bunds i tre omgange, at den dels er mere modtagelig for effekten af de afsluttende vævsfyldende produkter med bl.a. honning og sheasmør fra Darphin, og dels selv går i gang med at regenerere derhjemme.

Både diamantslibningen, der foregår med en maskine, som sliber og suger på samme tid, og de virksomme stoffer i maskerne doserer hun fra person til person.

F.eks. er A-vitamin et meget potent stof, som man på den ene side gerne vil have en god effekt af, men på den anden side ikke skal spøge med og få en negativ reaktion på såsom rødmen og udslæt.

Resultatet
Alt i alt var mit ansigt virkelig rent, nøgent og til den hudløse side, og behandlingen fik mig til at se mere vågen, frisk og vital ud i ugevis. Rynkerne var dog ikke væk og trives stadig i bedste velgående.

Behandlingen skal gentages tre gange på tre uger for optimal effekt, og så langt kom jeg ikke. Derudover kan man vælge at lade behandleren slibe de dybe rynker så langt ned, at huden væsker en smule lymfevæske, men jeg havde flere vigtige planer i dagene efter, så jeg frabad mig de røde ”hudafskrabninger”, det efterlader.

Mine weekendplaner inkluderede også en masse snak og smil, som man ellers helst skal holde sig fra de første dage efter behandlingen for at holde rynkerne i ro.

2. Opstrammer og afspænder
Af Louise Stenbjerre

Hos Nui Copenhagen tror man på skønhedsbehandlinger uden kirurgiske indgreb eller kosmetiske indsprøjtninger.

Behandlingerne er baseret på massageteknikker, der via nervesystemet har en løftende effekt og afhjælper ansigtets ydre tegn på ældning, rynker, poser under øjnene. En slags ansigstzoneterapi med opstrammende teknikker.

Behandlingen
I en baggård til Strøget holder Nui til i lyse lokaler, der emmer af ro og har udsigt til Rådhustårnet. Indretningen er moderne med et enormt fotografi af grønne planter på den ene endevæg, og musikken er jazzet.

Det er vigtigt, at stedet henvender sig til den moderne kvinde og ikke bliver for hippieagtigt, fortæller behandler og indehaver Sara Maria Dyrberg. Atmosfæren er afslappende, for her er kun én briks og dermed handler det hele om mig, fra jeg træder ind ad døren, til jeg går igen. Herligt.


Jeg lægger mig på briksen med en dyne, der dækker min krop. Sara Maria lægger ud med at massere hybenrosekerne-olie fra Argentina ind i min hud, mens hun starter på massageteknikken, der nærmest “trækker” rynkerne ud til begge sider af ansigtet.

Igen og igen foretager hun de samme afspændende bevægelser, kun afbrudt af akupunkturlignende tryk strategiske steder under øjnene og i panden. Det føles fantastisk, og jeg må desværre indrømme, at jeg faldt i dyb søvn.

Heldigvis får jeg behandlingen yderligere to gange, så jeg også når at mærke, hvordan det føles, når Sara Maria bruger den brændte hvide jord fra Argentina med de særlige mineraler, som mætter huden og får den vakt til live. Og så fortsætter hun med at påvirke nervesystemet med gentagende og stimulerende bevægelser, der dræner affaldsstofferne og “vækker” ansigtsmusklerne og dermed øger blodcirkulationen.

Til slut lægger hun en lifting-maske bestående af rose-aske, som bliver penslet på huden og har en opstrammende effekt.

Klik dig videre til næste side og få dommen over denne behandling, og læs om endnu en nålefri ansigtsløftning.
##PAGE##
Resultatet
Det kan være, det var indbildning, men jeg syntes selv, at jeg kunne se en forskel i mit ansigt. Faktisk allerede efter én behandling.

Det var som om, jeg havde fået mere glød, og at mange af de små fine linjer var udvisket. Eller strammet op. En enkelt kollega kommenterede ligefrem, at jeg så “anderledes” ud (hvad end det så er godt eller skidt).


Under alle omstændigheder havde behandlingerne en betydelig afgiftende effekt, og selv om jeg efter hver behandling drak litervis af vand, fik jeg den ene gang dundrende hovedpine. Så noget satte den i gang. Samtidig føltes min krop fornyet; som om den havde opnået en form for balance. Ret syret.

Det anbefales af Sara Maria, at man får 10-12 behandlinger i løbet af to-tre måneder for at opnå den optimale effekt.

Det er de færreste beskåret at gøre dette året rundt, men ligesom man kan beslutte sig for at komme i form på tre måneder, kan man overveje at investere i sit ansigt i en periode og derefter selv holde behandlingerne ved lige med en light-version af Sara Marias teknikker.

3. Fitness til ansigtet
Af Rikke Agnete Dam

Vi træner kroppen, men ikke ansigtet. Men det bør vi, mener man hos Complete Me, der har lanceret en ny behandling, hvor ansigtets muskler masseres for at løsne spændinger med det formål at udglatte huden og genvinde markerede ansigtstræk.

Behandlingen
Behandlingen starter med en grøn smoothie i Complete Me’s velduftende kælderlokaler, inden turen går til behandlingsrummet, hvor en opvarmet briks venter.

Behandleren Sidse, som også har sin egen klinik i Hellerup, hvor hun har specialiseret sig i ansigtsmassage, starter med at kigge på mit ansigt, da massagen sammensættes til hvert enkelt ansigt. Problempunktet for mange – også for Pleasures udsendte – er bekymringsrynken mellem øjenbrynene.


Massagen starter med hovedbundsmassage og bevæger sig mod ansigtet, hvor der trykkes på hver en lille muskel.

Først strømmer tankerne i hovedet, men undervejs giver ikke kun ansigtet, men også kroppen giver slip, og en lille snorken også sætter ind.

En ansigtsmassage er ofte del af en ansigtsbehandling, men det føles luksuriøst og ekstremt behageligt at en hel behandling koncentrerer sig om ansigtet, og behandlingen efterlader ingen tvivl om, at anspændthed ikke kun sætter sig i skuldre, men også i ansigtet.

Resultatet
Den mest markante forandring er, at ikke kun ansigtet, men hele kroppen føles fuldkommen afslappet. Som at starte fra nul. Der virker desuden som om, at der er mere glød i huden resten af dagen.

Behandleren viser efterfølgende øvelser til muskulaturen mellem brynene, som kan laves hjemme, så kontrollen over den lille stædige rynke genvindes, og panden bliver mere glat.

Så snart jeg sidder ved computeren næste morgen, mærkes den lille velkendte bekymringsrynke dog – og det ville da også være et mirakel, hvis en times massage fik den til at forsvinde.

Men behandlingen udvides som del af et forløb på i alt seks behandlinger, hvor der fokuseres på forskellige områder, f.eks. pande og området omkring bryn og kindben eller hals – og noget af massagen foregår også indefra mundhulen.


Er man ikke til botox og deslige, men vil gerne gøre noget for at tage sig af sit ansigt, virker ideen med at træne sine muskler logisk og ikke som hokus-pokus.

Det eneste lille men er, at man jo ikke skal forvente sig et mirakel, men som gave til en stressset type eller som supplement til en ansigtsbehandling kan behandlingen i den grad anbefales.