Saxo Bank: Rigets flotteste domicil?

183473phori_5249_1.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
03. jun 2010 KL. 7:49
src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/73/183473artimg_9864_1.jpg"src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/73/183473artimg_999_1.jpg"Fuld fart på sanserne, cool kvalitet, blød networking, hygge, hjertelighed og herlighedsværdi. Alle midler tages i brug når virksomhederne meddeler sig til omverden gennem arkitektur, design og indretning.

Den fede beliggenhed ved Øresund har vist sig at være uimodståelig for 'big players'

Den nye trend, som forvandler arbejdspladserne til tredimensionelle visitkort, har bidt sig fast og billedet er mere spektakulært, end nogensinde før. Pleasure.dk sætter fokus på den nye branding-dille hos de nyeste, danske design-domiciler.


En olm tyr tager imod på Saxo Banks Trading Floor. Så er man informeret. Tyren og Bjørnen er nemlig symboler på de to yderligheder, som traderne må leve med, Bear Market (investorerne flygter ned i hulen) og Bull Market (Investorerne stormer frem). I baggrunden ses et af de mange sprudlende billeder, som Bentemarie Kjeldbæk har skabt specielt til tekøkkenernes buede vægge

Læs også:
Her er opturens ti bedste byggerier
Dubai ligger i Sydhavnen
KDY - De danske millionærers forsamlingshus

Masterplan baner vej

Mange af den nye type arbejdspladser ligger, måske ikke helt overraskende, i nybyggerzoner som Havnefronten, Ørestaden og Tuborg Havn.

Størst er koncentrationen i Tuborg Havn. Her har kombinationen af arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzens imponerende masterplan og den fede beliggenhed ved Øresund har vist sig at være uimodståelig for 'big players' som banker, rederier, IT-virksomheder og organisationer.


Bjørnen brøler i Saxo Bank

Det er også i Tuborg Havns nyeste tilføjelse, Tuborg Syd, man finder tre ud af de fem domiciler, som Pleasure.dk har håndplukket til denne artikel. De resterende to fandt vi i Ørestaden samt på Havneholmen.


Kig mod en af de mange samtale-øer indrettet med med Charles Eames-stole, tykke Loristan-tæpper, og designerlamper med farvestrålende skærme. I baggrunden ses en af flere autentiske Formel 1 biler, som også er blevet plads til i Saxos univers.

En vellykket arbejdspladsbranding hviler altid på samspillet mellem stedets visuelle identitet og dets ånd.

På tre af de i alt ni arbejdspladser, som Pleasure.dk besøgte, var dette samspil så stærkt, at ånd og sted ikke er til at skille fra hinanden. Det giver en stærk placering og alle tre er da også at finde blandt vinderne. Der er tale om en bank, en advokatvirksomhed og en erhvervsorganisation.


Det enorme gulvtæppe i husets store atrium er lavet på bestilling. Yamaha-flyglet var oprindeligt til pynt, men bruges nu ofte til ambience og koncerter. Lobbyen er udsmykket med raderinger af Christian Lemmerz samt skulpturer af Peter Bonén (kuberne til venstre) og den polske kunstner Andrzej Lemiszewski. Lobbyen ligger i forlængelse af den runde bardisk, som "saxonerne" flokkes om om fredagen

Med på listen er også et arkitektfirma, som præsenterer et nyt netværkshuskoncept. Firmaet er foreløbig eneste bruger i multidomicilet og kan derfor kun opnå en placering som bobler.

På bunden af listen finder vi forlaget, der trods en smuk beliggenhed og en stærk profil som leverandør af livsstilspublikationer, ikke formår at kommunikere sin identitet til omverden.

VINDERNE:

Saxo Bank: Et mekka for sanserne

Det kunne godt have endt som et futuristisk mareridt med medarbejderne plantet som robotter foran hver sin skærm i livløse, sterile rum.

Saxo Banks domicil er nemlig ikke alene cutting edge arkitektur. Det er også en arbejdsplads, der er gennemwired med sidste skrig i teknologi. Det meste af kontakten med den klode, som er de 600 ansattes virkelige arbejdsplads, foregår nemlig i cyberspace.


Saxo By Night. Saxo Bank domicilet er tegnet af arkitektfirmaet 3xn og har i dag status som arkitektonisk ikon

Det føles derfor som det helt rigtige valg at fylde huset med design, kunst og farver, som stimulerer sanserne og opfordrer til kontakt. Overalt i huset støder man således på store og små lounge-øer indrettet med tykke tæpper og magelige stole - både dem af prestigeslagsen, som Ægget og Charles Eames, og sjove fund, som for eksempel de pangfarvede barstole på et af husets hurtige espresso-spots.


Kristian Hornsleth var Saxo Banks "hofmaler" inden banken flyttede fra domicilet i Gentofte til Tuborg Havn. Hajen til venstre siges at være en af hans kærlige kommentarer til vennerne i bankens top

Kunsten, for det meste valgt af administrerende direktør Kim Fournais og bankdirektør Eric Rylberg, der begge er passionerede kunstelskere, er et kapitel for sig. Michael Kvium ved indgangen, kæmperaderinger af Christian Lemmerz i bar-loungen med det velvoksne Yamaha-flygel, og, som prikken over i'et, Bentemarie Kjeldbeks sprudlende malerier, skabt specielt til de runde tekøkkenvægge.

Autentiske Formel 1-biler og racercykler har også fundet vej til bankens brogede univers, hvor der også er plads til en udstoppet tyr og en ret arrigt udseende bjørn.

De står på trader etagen og symboliserer de to modstridende virkeligheder, traderne må leve med, The Bulls Market og The Bear market .

Horten: Tillid og kvalitet

Kun ganske få meter adskiller Saxos domicil fra advokatvirksomheden Hortens hovedkvarter. Begge huse er iøvrig tegnet af 3xn. Der er 215 ansatte hos Horten, hvoraf de 115 er jurister


Saxo Bank, i baggrunden, og Hortens hovedkvarter med de karakteristiske kursiv-vinduer og travertin-facader, er tegnet af 3xn og betragtes i dag som nogle af opturens lødigste. Bygningerne ligger langs den kunstige kanal, som munder ud i havnen og er en del af Vilhelm Lauritzen Arkitekters imponerende masterplan for Tuborg Havn

Horten er tillidens og tryghedens hus. Den tryghed, som kommer af visheden om, at alt her er gennemtænkt til den mindste detalje. Arkitekturen er storslået og minder om et katedral. Tre atrier sørger for, at lyset strømmer frit ned og at der er frit kig til himlen.


Kig ned mod et af de ialt tre atrier og en af de smukkeste kantiner i Danmark. Horten har indrettet kantinen i samarbejde med SITE-arkitekterne og møblerne er verdensklasse: Charles Eames stole på travertingulvet og, med front mod den runde indendørs bassin (ses ikke på foto), lounge-øer med bl.a. lædersofaer fra Knoll

Materialerne, travertin, træ og læder i diskrete toner, signalerer natur og sundhed. Møblerne, tegnet af bl.a. Charles Eames, Poul Kjærholm og Mies van der Rohe, er verdensdesign og håndplukket, så de både i form, komfort og materialer supplerer den harmoniske helhed. Kontorerne med glasvægge ud mod gangene virker som oaser af ro.


Spiraltrappen i Horten-domicilet er en af de mange fabelagtigt flotte detaljer, som er karakteristiske for 3xn's arkitektur

”Det var vigtigt for os at få et domicil, der udrykker de samme værdier, vi som advokatvirksomhed står for. Vi har gennem hele planlægningsprocessen haft rådgivere ind over, deriblandt arkitekterne fra SITE, som står for koordineringen af materialer og farver, samt valg af møbler,” forklarer forretningsudviklingschef Carina Johansen, som betegner Horten domicilet som et tredimensionelt visitkort.

Forsikring&Pension: Herlighed og hjertelighed

Rammen, det første af de tre Punkthuse nærmest på Øresund, er den smukkest tænkelige. Et roligt, velproportioneret hus, med åbne kontorlandskaber på hver af etagerne og fri udsigt til lyset og vandet.

En udsigt, som i øvrigt har samme herlighedsværdi, som de af områdets lejligheder, som handles til tocifrede millionbeløb.


Luftfoto med alle tre vinderdomiciler. Forrest - og nærmest Øresund, ligger Punkthusene, tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Bagved til venstre ligger Hortens marmormbeklædte domicil og til højre ses den nu verdensberømte Saxo Bank. Banken har fornylig også føjet det midterste Punkthus til sit domicil

Punkthusene er tegnet af Vilhelm Lauritzen (VLA), som også har lavet områdets masterplan. Indretning og planlægning står Signal for, og møblerne, fra bl.a. Gubi og Walter Knoll, er leveret af Designbrokers.

De åbne landskaber suppleres af stille rum, hvor man kan trække sig tilbage, hvis ens arbejde – eller sjæl – kræver det.


Kig fra Forsikring&Pensions flotte kantine med Gubi-stole og specialfremstillede borde. Signal Arkitekter har stået for indretningen og møblerne er leveret af Designbrokers

”Vi havde i mange år kontor på Amaliegade og jeg var virkelig spændt på at se, hvordan medarbejderne ville tage imod det nye domicil. Heldigvis er det gået over al forventning,” smiler sekretariatchef Johnny Nielsen og stråler af den hjertelighed, som man møder hos alle medarbejdere i Punkthuset.

Læs også:
Københavns otte bedste byggerier kåret
Nyt ansigt til Nørreport
Rekord-byggeri i Syndens By.