Romantik på Europas Hawaii

256577_16_9_large_674.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
22. maj 2013 KL.10:12
Allerede inden jeg åbner øjnene, lægger jeg mærke til det. Her er næsten fuldstændig stille. Kun lyden af bølgerne, der rammer stranden neden for mit vindue trænger sig på.

I en stresset hverdag er det luksus at vågne op til en sådan ro. At det så er 25 grader midt i april er en velkommen bonus.
"Uanset om man er til meditation, vindsurfing, havfiskeri eller Michelin-mad, tjener Fuerteventura som et romantisk og varmt getaway"

Pleasure er taget til Fuerteventura for at opleve et anderledes romantisk getaway. Ikke at der er noget galt med Paris (overhovedet), men når man har sukket over vinterkulden længe nok, synes den kanariske ø uden for Afrikas kyst særligt tillokkende.

Fuerteventura, der også bliver kaldt Europas Hawaii, er kendt for sine stærke vinde, der lokker surfere til fra hele verden, og for sit evige forår.


Hotellet, vi er vågnet op på – R2 Bahia Playa – synes som det rigtige valg, når nu det er romantikken, der er i højsædet. Det er børnefrit og ligger i den mindre, lidt afsides by Tarajalejo.

Designet er enkelt, og vigtigst af alt vender altanen ud til stranden, hvor der ikke står en eneste liggestol, og ikke en kiosk eller et badedyr er i sigte.

Til gengæld er der en lille hyggelig landsby, små lokale restauranter, der ligger mere eller mindre på stranden, og en udsigt, man kan falde i svime over.


Dagene forsvinder nemt med en bog i hånden og solen i ansigtet. Men det kan også blive for kedeligt. Vi tager på opdagelse på øen.

Først og fremmest er der er 152 strande på Fuerteventura, hvor der er rig mulighed for både at dase (hvis man kan holde vinden ud) og teste evnerne som surfer.

Sand er blæst fra Afrika, der ikke er mere end 100 km væk, og der er derfor 50 km brede, hvide sandstrande, og et nærmest ørkenlignende landskab nord på øen, kaldet Las Dunas.


Som om det ikke var nok, er her som et resultat af øens vulkanske oprindelse også 25 km sort sandstrand.

Vi kører til et pragteksemplar på vestsiden af Fuerteventura nær den yndige landsby Ajuy.

Her går vi en smuk tur på klipperne langs vandet, og pludselig åbenbarer to grotter sig, som vi går på opdagelse i.

Lokale har angiveligt søgt tilflugt her under Anden Verdenskrig, og de dybe grotter udgør da også et perfekt gemmested – især for den, der er villig til at klatre.


Foruden de skønne strande, ligner Fuerteventura med sine lange tørre vidder ikke et sted, der burde være beboet. Men kører man op i bjergene, er her mere frugtbar jord.

Her er grundvandet tættere på overfladen, og det er muligt at dyrke grøntsager som tomater, som eksporteres til de øvrige kanariske øer og fastlandet.
"Playitas er et hit både blandt professionelle atleter og glade amatører, der søger den aktive ferie"

Her ligger også flere landsbyer, hvor få turister dukker op, og der er flere geder end mennesker.
Vi vælger at kører til øens gamle hovedstad Betancuria, hvor restauranten Santa Maria, der har fået flere anbefalinger i Michelin-guiden, belejligt ligger.


Nu er vi jo på en ø, og foruden gedeost og aloe vera er fiskeriet en spidskompetence på Fuerteventura. Selvom undertegnede ikke er garvet udi fiskeriet, står én af dagene på havfiskeri på det gode skib Yellowfin.

Under kyndig vejledning af kaptajn Javier og hans bror Francisco, lykkedes det selv for amatøren at fange et par fine eksemplarer. Og som en bonus spotter vi også både en skildpadde og flere delfiner på turen.


Fuerteventura er nok mest kendt blandt danskere for at huse sportsresortet Playitas, der er et hit både blandt professionelle atleter og glade amatører, der søger den aktive ferie.

Er man til den slags, er der både mulighed for at spille golf - der er en 18 hullers til rådighed også selvom, du ikke bor på Playitas - spille tennis, svømme i den olympiske pool, udfordre sig selv på et surfbræt, tage en tur i havkajak eller simpelthen slappe af i spaen.


Uanset om man er til meditation ved stranden, vindsurfing, havfiskeri eller Michelin-mad, tjener Fuerteventura som et romantisk og varmt getaway.

Børsen var inviteret af Apollo Rejser (apollorejser.dk) til Fuerteventura.