Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

380107_16_9_large_830.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
16. apr 2019 KL.13:27

Hvert år samles nogle af de mest eksklusive biler til verdens største messe for klassikere. Techno Classica slog i år dørene op for 190.000 besøgende, og der er noget for alle, som er født med benzin i blodet.

En Ferrari står midt i lokalet. Du kan faktisk lukke øjnene og finde vej hen imod den, for motorrummet står åbent, hvilket afgiver en liflig duft af benzin til fornøjelse for entusiasterne i lokalet.

Seks Weber-karburatorer åbenbarer sig under hjelmen, mens en kødrand af mennesker samler sig omkring bilen for at kigge, pege og fortælle sidemanden om dengang, de selv kom i nærheden af et 12-cylindret stejlende hingst.

Børsen er taget til verdens største messe for klassiske biler, som afholdes én gang om året i den tyske by Essen.

Arrangementet hedder Techno Classica, og tro ikke, at dette er en kaffeklub for ældre mænd iført sixpence, som tøffer afsted i en veteranbil med fritstående hjul og stearinlys i forlygterne. Techno Classica tiltrækker nemlig alle typer af biltosser.

Messen varer fem dage, og på den tid strømmer 190.000 besøgende gennem de enorme messehaller. 2700 biler er også mødt op og de fleste med et til salg-skilt i forruden.

Nogle bevæger sig i et folkeligt pris­leje, men de fleste er så dyre, at du nok bør konsultere din bankrådgiver, inden du booker din tur til Essen.

Ældre herrer kigger betaget

I en af de største haller møder vi forhandleren Axel Schuette, der er en af de mest prominente forhandlere af klassikere og youngtimere.

De ældre bilfolk vil kigge betaget efter en Ferrari 275 GTB Berlinetta Scaglietti fra 1965 på standen. Den har numre på siden fra dengang, den deltog i racerløb i Italien.

Den yngre del af befolkningen vil kigge mere i retning af en ekstremt sjælden Porsche 964 RS 3,8 udført i den iøjnefaldende “Speedgelb”. Der står ingen pris på nogle af bilerne. Har du brug for at spørge, har du typisk ikke råd.

Det er dog ikke alt på Techno Classica, som reelt er til salg. De store bilmærker har nemlig fundet ud af, at det er vigtigt at fremvise historiske biler, så de kan leve højt på deres fortid.

VW er mødt op med en perlerække fra arkivet. Her er konceptbilen VW Nardo, som fabrikken satte hastighedsrekord med i 2002, men de har også taget tredje generation af deres folkevognsrugbrød med for at fejre dets 40-års jubilæum.

Hvad enten du er til køb og salg af sjældne biler eller bare vil mærke fortidens vingesus, er Techno Classica det rette sted at være. Vi ses i 2020.