Pavens populære vine

268215_16_9_large_754.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
31. okt 2013 KL.11:06
Chateauneuf-du-Pape er en populær vin i Danmark. Særlig i den kolde årstid grundet vinenes kraft, fyldighed og sødmen, som de sydfranske druer giver.

Navnet betyder direkte oversat "pavens nye slot" og så skulle det vel være en italiensk vin?

"Paven var særligt glad for vinene fra Vaucluse, og i området mellem Avignon og Orange byggede han et sommerslot, der blev kaldt Chateauneuf-du-Pape"


Ikke nødvendigvis, for da franskmanden Bertrand de Got i 1305 blev valgt som pave, flyttede han sin residens fra Vatikanet i Rom til den sydfranske by Avignon.

Paven var særligt glad for vinene fra Vaucluse, og i området mellem Avignon og Orange byggede han et sommerslot, der blev kaldt Chateauneuf-du-Pape.

Heraf voksede appelationen Vin du pape, som senere blev ændret til Chateauneuf-du-Pape.

En storslået værtinde

Da Pleasures vinpanel blindsmagte 30 udvalgte Rhônevine, var der naturligvis en række Chateauneuf-du-Pape imellem. Den, som fik flest point, kommer fra en af distriktets gamle huse, nemlig Domaine de La Presidente.


Her har man lavet vin siden 1700-tallet, og det nuværende navn skyldes, at en af domainets ejere var præsident i det lokale råd for Aix-En-Provence. Hans hustru var kendt som en storslået værtinde, og det var til hendes ære, at vinen Le Presidente blev navngivet.

I dag er det tredje generation af familien Aubert som ejer domainet, der strækker sig over 110 hektar jord fordelt på Côte du Rhône, Cairanne og Chateauneuf-du-Pape.

Præsidentinden står således i spidsen for det gode selskab fra pavens franske by, der præsenteres til højre i artiklen.