Neonlys bryder vintermørket

392078_16_9_large_526.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
01. dec 2019 KL.15:07

Selvom julefreden langsomt, men sikkert sænker sig over Europa, er der stadig mange spændende ting at tage sig til uden for landets grænser. Hvem kunne f.eks. ikke tænke sig at skifte glögg og nisser ud med en ravefest i Alperne eller gå på opdagelse mellem forhistoriske væsener af is?


Nytårsknald

Når december – sammen med 2019 – rinder ud, er der få steder i verden, der holder en farvelfest som den, man finder i Berlin. Byen står på den anden ende i timerne op til midnat, og er man i festhumør, er det om at søge mod Brandenburger Tor, der danner centrum om en gigantisk nytårsfest under åben himmel. Festen strækker sig over to kilometer langs gaden Straße des 17. juni til Siegessäule i Großer Tiergarten, og forudsætningerne for et brag af en aften og tidlig nytårs morgen er i den grad til stede. Dørene til festlighederne, der i øvrigt er gratis, åbner kl. 14, og selve festen, der bl.a. byder på livemusik og gastronomiske indslag, begynder kl. 19. Som forventeligt er der et imponerende fyrværkeri kl. 00.00, hvorefter festligheder tager et nyk opad med laserlys og dj’s en masse.

Nytårsaften i Berlin, 31. december, berlin.de

Iskolde oplevelser

I december bliver det (næsten) muligt at tage på en vaskeægte tidsrejse. Det sker, når nogle af verdens bedste isskulptører rykker ind i Ijsselallen i den hollandske købstad Zwolle ca. 100 kilometer øst for Amsterdam til Hollands største isskulpturfestival. Temaet for dette års festival er “Journey Through Time”. Gæster kan opleve en historisk rundtur af dimensioner, når kunstnerne forvandler de i alt 550 ton is og sne til spektakulære figurer på op til seks meters højde. Tidsrejsen begynder med en kæmpemæssig dinosaurus, herefter følger en mastodontisk mammut, og sådan går det slag i slag frem til industrialiseringen, hvor et damplokomotiv tager imod, inden det hele slutter med en fremtidsvision af et kunstværk, der viser den første mand på Mars.

Ijsbeelden Festival, 14. december – 1. marts, ijsbeelden.nl


Lysstofrør i lange baner


December er kold og mørk. Og hvad værre er: Det er kun begyndelsen på en lang vinter. Derfor er det kærkomment, at tiden er kommet til, at lysfestivalerne tænder op rundt omkring i Europa. En af de mest bemærkelsesværdige er Fête des Lumières i den østfranske by Lyon. Byens lysfestival kan spores helt tilbage til 1852, hvor en statue af Jomfru Maria blev rejst, og byens borgere sidenhen satte levende lys i vinduerne om aftenen 8. december. Dengang var lysene et symbol på samhørighed og solidaritet, og det er det for den sags skyld stadig i dag, om end den nutidige udgave af festivalen ikke kun oplyser vinduer, men i stedet hele bygninger og pladser med smukke, selvstændige lysinstallationer, der tiltrækker sig opmærksomhed.

Fête des Lumières, 5.–8. december, fetedeslumieres.lyon.fr

Technofest på bjerget

Vinter er lig med høj sol, klar luft og knasende sne under skiene – hvis man vel at mærke tager langt væk fra Danmarks grå og våde vejr og i stedet søger mod Alperne. Og er man typen, der holder af at kombinere udfordrende skiløb med lige så udfordrende afterski, er østrigske Saalbach med sine over 250 pistekilometer et udmærket valg. Specielt hvis man lægger vejen forbi skiområdet i midten af december. Her bliver der nemlig afholdt et brag af en basfyldt technofest oppe i skiterrænet og i byerne Saalbach og Hinterglemm. Intet mindre end ti scener, barer og klubber deltager i de hårdtpumpede festligheder, så er man en øltørstig skiløber med en bas-arm i særklasse og en forkærlighed for laserlys er det bare om at få booket en billet, spænde skiene og komme afsted.

Rave on Snow, 12.–15. december, raveonsnow.com