SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Pleasure

Mød Danmarks eksil-designer nr. 1

Pleasure.dk fulgte i hælene på den danske London-designer Peter Jensen, der leverer tøj til stjerner som Amy Winehouse og Orlando Bloom. Med naivistisk og humoristisk tøj i bagagen er designeren Peter Jensen rejst fra lejligheden i London til modeuge i Danmark.

Copenhagen Fashion Week er i fuld gang, og fra de mange stande indenfor er publikum rykket ud for at nyde en kop te af kongeligt porcelæn og små sandwiches. Dj’en spiller kækt loungemusik, og kameraer fanger et hav af smilende øjeblikke.

Når Peter Jensen bliver spurgt, hvem han gerne ser bære sine design, nævner han kunden Amy Winehouse, fordi hun "står fast ved sit eget udtryk"

Midt i herligheden på den grønne plæne står en mand med en smøg i hånden og sprayer sig diskret med lidt Chanel No. 5. Han smiler et drenget smil og ler med øjnene inde bag det store, brune brillestel.

Det er designeren Peter Jensen, der er 'hjemme' fra London for at vise sin nyeste kollektion i en film, han har lavet, i stedet for i et show. Og selvom teknikken ikke har forstået, at det er vigtigt at vise sit værd på en modeuge, og filmen lader vente på sig, slår det ikke Peter Jensen ud.

137716artimg_8688_1.jpg

Herrekollektionen gennemgås inden, evt. købere og journalister kommer forbi

Lyserødt jakkesæt

For syv år siden startede Peter Jensen sit tøjfirma, der i dag er et anerkendt og eksklusivt mærke til både mænd og kvinder. Herrelinjen er blevet fragtet fra London til den danske modeuge, og linjen byder på elegante, grå strikbluser i den ene ende af skalaen og lyserøde jakkesæt og blomstrede shorts til de mere modige dage i den anden ende.

Jeg er nok lidt en kontrolfreak. Vi tager et skridt opad hver sæson, men firmaet skal heller ikke vokse sig for stort

"Mit tøj er daywear til især de lidt yngre," fortæller Peter Jensen, der beskriver sin stil som naivistisk og humoristisk.

"Jeg er selv barnagtig og naiv, det går tilbage til mig selv. Mit arbejde hænger sammen med min person. For mig handler mode ikke så meget om sex, som man ellers tit ser det. Folk er besatte af det begreb," forklarer han om sit tøj, der bæres af blandt andre den danske sangerinde Dicte.

137716artimg_8823_1.jpg

Peter Jensen og business partner Gerard Wilson i Peter Jensen-design. Den broderede guldkanin er et kendetegn

Musen Jodie Foster

Til hver kollektion arbejder Peter Jensen ud fra en muse. Denne gang var det den amerikanske skuespillerinde Jodie Foster, der satte gang i inspirationen.

"Min muse bliver mit holdepunkt og hjælper mig med at skabe et andet udtryk," fortæller Peter Jensen, der lod sig inspirere af de forskellige karakterer, Jodie Foster har spillet og altså ikke af hende som privatperson.

Til næste kollektion vælger han en ny muse, men har ikke besluttet sig endnu. De store beslutninger træffes ikke forhastet hos Peter Jensen, og det er vigtigt for ham at være med i alt, hvad der sker i firmaet.

Der er mange flere restriktioner i Danmark, der gør det vanskeligere at være kreativ, end i England

"Jeg er nok lidt en kontrolfreak. Vi tager et skridt opad hver sæson, men firmaet skal heller ikke vokse sig for stort. Man taber pusten, hvis man f.eks. skal have noget inden for alle linjer," fortæller Peter Jensen.

"Men jeg vil da måske gerne have en parfume om 20 år," tilføjer han med et af sine hyppige latterudbrud.

Amy Winehouse eller Lise-Lotte Norup?

Peter Jensen beskriver sine kunder som ”en trofast fanskare”, der forstår hans design. Tøjet bliver solgt i udvalgte butikker i bl.a. Danmark, og det faktum, at det ikke kan købes hos mere end et par håndfulde forhandlere rundt om i landet, øger kun det eksklusive præg.

Når Peter Jensen bliver spurgt, hvem han gerne ser bære sine design, nævner han kunden Amy Winehouse, fordi hun ”står fast ved sit eget udtryk”.

Hvis Grethe Sønck og Lise-Lotte Norup derimod hoppede i mærkets farverige sweatre, ville det ikke helt være Jensens kop te. Herunder et par skud fra Peter Jensens designs:

137716artimg_3002_1.jpg

Lidt engelsk stil har sneget sig ind. Peter Jensen laver flere jakker, bukser og sæt i velour til mænd

137716artimg_4817_1.jpg

Det naivistiske og humoristiske i Peter Jensens tøj kan ses i denne bluse, der har tegneseriestriber på..

Andre læser dette lige nu