McLaren lancerer komfortabel superbil i Danmark

390826_16_9_large_568.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
08. nov 2019 KL.15:00
Det danske marked for superbiler og performance-GT'er er lille, men attraktivt. Britiske McLaren udvider sit modelprogram med en GT, der skal kunne bruges til hverdag, og som konkurrerer direkte mod Aston Martin, Bentley og Ferrari. Den lanceres i Vejle denne weekend.

McLarens gadebiler er kendt som uhyrer bygget i kulfiber, der er allerbedst på Autobahn eller trackdays på hurtige baner som Monza eller Silverstone. Det er svært at lave en sammenhængende forretning ud af det, så produktionen skal i vejret. Derfor lancerer mærket nu McLaren GT.

McLaren Automotive har til huse side om side med McLaren Racing i England og producerer ca. 4000 performance-sportsvogne og superbiler i år. Samtlige biler er håndbyggede, og deres kulfiberchassis udgør selve McLarens dna. Modellerne er inddelt i tre serier: Sport, Super og Ultimate.

Til forskel fra den tilsvarende McLaren 720S er den nye GT fyldt med luksusudstyr som komfortluk af bagdøren, stort Bowers & Wilkins lydanlæg med 12 højttalere og ambient belysning i kabinen. Glastaget, som er standard, fås med en elektrokromisk effekt, der kan gøre det uigennemsigtigt ved et tryk på en knap.

Som på alle McLaren er undervognen justerbar, men GT har fået særligt bløde motorophæng for at reducere vibrationerne i kabinen. Der er mere lydisolering omkring kabinen for at reducere støjen, og forsæderne er specielt polstrede for at give optimal støtte på lange ture.

Interesse fra danske kunder


Hvad er ambitionen i Danmark?

“My Garage’s ambition er at formidle disse fantastiske biler til danske kunder. Vores ordretilgang og aktivitet de første 12 måneder vidner om McLarens berettigelse i Danmark. Vi har et tocifret antal bestillinger i 2019, og ambitionen for 2020 er at øge salget yderligere – blandt andet med den nye McLaren GT, som introduceres nu i Sports-serien som konkurrent til luksus GT-biler som Aston Martin DB11, Bentley GT og Ferrari Portofino,” siger sales manager Jens Christian Randrup fra My Garage.

Hvorfor er den nye GT interessant?

“Fordi der traditionelt set er blevet solgt en del luksus GT-biler herhjemme. De har en højere komfort og større day-to-day usability end de mere hardcore performance-biler. McLaren GT bliver indbegrebet af luksus kombineret med dynamik, men uden at der gåes på kompromis med McLarens DNA. GT har både de karakteristiske saksedøre og den unikke kulfiber monocoque.”

Hvordan servicerer I biler i det østlige Danmark?

“I tæt samarbejde med vores svenske partner tilbyder vi service på McLaren- værkstedet i Malmø for kunder i hele Danmark. Vores egen chauffør transporterer bilerne i My Garage’s lukkede specialtrailer og gør det let og simpelt for kunder at få deres McLaren til service. Vi er i daglig kontakt med McLaren-værkstedet i Malmø og lægger vægt på at holde en tæt kommunikation.”

Kan man sæsonlease en McLaren, der er fyldt tre år - og hvor vil ydelsen lande?

“Ja! Vi har sendt en del brugte McLaren på vejene via flex- og sæsonleasing. Seks måneders kørsei for eksempel en McLaren 570S fra 2016 koster ca. 15.000 kr. pr. måned inklusive moms.
Typisk vil førstegangsbetalingen ligge på 125.000 kr. inkl. moms, så der opnås en markedsrealistisk restværdi. ”

My Garage lancerer McLaren GT for indbudte danske kunder ved et arrangement i bilhuset i Vejle fredag 8. november. Herefter vil den kunne opleves i forretningen.

Test af McLaren GT: Her er McLarens opfattelse af en hverdagsbil