Kølig crème brûlée i bunden af Bella Sky

268520_16_9_large_756.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
20. nov 2013 KL.15:34
Der er noget meget køligt over restaurant The Balcony i Ørestadens hotel Bella Sky. Jeg mener ikke "cool" men det modsatte af en varm stemning, og på det punkt ligner Balkonen mange andre hotelrestauranter i gennemsnitsklassen.

Det er ikke noget, man rejser efter, men er man på rejse og bor på hotellet, så er Balkonen et godt valg, som mange har gjort denne aften.

"Crème brûlée betyder jo rent faktisk "brændt creme", men derfor behøver sukkerlaget ikke ligefrem at være branket"


En række enlige gæster har sat sig ved en lang, høj spisebar med udsigt til det åbne køkken. Nogle få er så heldige at blive tildelt en lille afrundet bås, mens de fleste af os andre sidder ved en lang sofarække.

Selvom der modsat sofarækken er opstillet smarte Wegner-stole i en knaldgrøn farve, så ophæver det ikke fornemmelsen af, at man sidder tæt bænket i en spisesal.


Det er ikke spor hyggeligt, men til gengæld er tjeneren Victor netop dette, en venlig og opmærksom mand, som ret hurtigt får taget vores bestilling og kvitterer med brød og smør.

Brødet virker, som om det har fået god tid til at hæve. Men melblandingens ret høje indhold af skaldele får det til at virke lidt klægt, hvilket især er et problem, da det ikke er bagt fuldstændig færdigt.

Fin og fast laksetartar

Menukortet skuffer ikke, hvis man er en international rejsende, som bare gerne vil have en burger, en bøf eller en Caesar Salad. Men salaten skuffer, den er lige så kønsløs om den muzak, der kværner i højttalerne.


Ærgerligt, for salatbladene er fint saftige og spændstige, ligesom parmesanost-flagerne er meget delikate. Men brødcroutonerne er helt blege, og dressingen mangler den syre og det lille pift af hvidløg, som kan gøre salaten pikant. På den anden side, så kunne Caesar jo være ligeglad med hvidløgsånde, hvad den forretningsrejsende måske ikke er.

Langt mere interessant er laksetataren, lavet på røget laks med det franske kvalitetsstempel Label Rouge, som den levede op til. Fin og fast var den, ren i smagen og peppet godt op med dildolie, peberrodsmayonnaise og lidt rugbrødsknas til at skabe kontrast.

Slappe fritter

Kammuslingerne var store og nydeligt stegt, med brun stegeflade og saftigt indre, dog med en lidt vandet smag. Saucen var virkelig fin, med god syre og intens umami-smag stammende fra de lækre svampe, som var ristet godt, før de blev sendt i sovsen.


Bøffen var skåret af oksefilet i en pæn tykkelse, den var krydret godt, stegt godt og smagte godt. En virkelig i orden bøf med saftighed og delikat struktur, ledsaget af en bearnaise med et godt smør- og syrepræg.

Fritterne havde dog taget en slapper, de havde ingen videre karakter hverken i sprødhed eller krydring. Lige sådan var den ratatouille-lignende blanding af løg og courgette ret neutral.

På den anden side smagte den intenst af sine ingredienser, så det er jo ikke helt skævt.


Hele vejen igennem har tallerknerne været varme og i øvrigt velsoignerede, ligeså i tilfældet tagliatelle med rejer. Pastabåndene havde fået lige, hvad de skulle have, de asiatiske ferskvandsrejer smagte af en pikant marinade, mens saucen havde lige så meget charme som et Lidl-supermarked.

Brændt – ikke branket

I dessertafdelingen mindedes vi om, at crème brûlée jo rent faktisk betyder "brændt creme", men derfor behøver sukkerlaget ikke ligefrem at være branket. En let karamellisering er at foretrække, og selve cremen kunne have haft mere tyngde.

Imponerende Skybar

Der er elementer i maden, som fortjener fire stjerner, men de trækkes ned af andre, så vi ender på tre store stjerner. Og hvis man nu bor på hotellet, eller spiser med nogen, så kan det anbefales at peppe måltidet op med en drink og nogle gode snacks oppe i den imponerende Skybar, hvor udsigten over København og Amager er helt formidabel.