Kadeau Bornholm bringer ny trend til København

218437_p_image_hori_553_216.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
27. nov 2012 KL.12:40
En af Danmarks gourmetrestauranter med kok Nicolai Nørregaard og sommelier Rasmus Kofoed i spidsen åbner filial i København til november. Med sig har de, hvad der måske kan gå hen at blive en ny trend for hovedstadens gourmetrestauranter.

Fra 11. november kl. 18.00 vil Kadeau Bornholms sublime kogekunst være at finde på Vesterbrogade i København, når restaurant Kadeau Bornholm lukker ned for vinteren og byder indenfor i den nyåbnede filial Kadeau København ved Sorte Hest. Vi ønsker ikke en minimalistisk restaurant. Vores gæster skal føle, at de er på besøg hos os, og det må hellere være hyggeligt end korrekt De bornholmske leverandører, øens urter og udvalgte råvarer flytter med. Det samme gør det usædvanlige koncept med afslappet hjemlighed kombineret med højt kulinarisk niveau. Denne lidt utraditionelle konstellation blev allerede bemærket af Weekends anmelder, Ole Troelsø, da han en varm sommerdag i august i år cyklede ud til den afsides beliggende Kadeau Bornholm ved kysten syd for Pedersker/Åkirkeby.

“Flere sparkede skoene af under bordene, som ikke dækkes af duge. Servietterne er af papir, men vinglassene er gode, og de skifter form efter vinen,” bemærkede Ole Troelsø hin smukke sommeraften, hvorefter han, begejstret for sin kulinariske rejse gennem en menu fuld af overraskelser, gav Kadeau Bornholm fem ud af seks mulige stjerner.

Læs også:

Her finder du en ægte luksus-sandwich
Kendiskok begaver og begejstrer på Kgs. Nytorv
Claus Meyer vil skabe fremtidens restaurant

Hyggen fortsætter i København

Samme kombination af gourmetrestaurant og afslappet betjening vil være at finde på Kadeau København, forsikrer det bornholmske mandskab bestående af sommelier Rasmus Kofoed, køkkenchef Nicolai Nørregaard samt de to partnerne, restaurantchef Magnus Høegh Kofoed og køkkenchef, Theis Brydegaard.

“Vi ønsker ikke en minimalistisk restaurant. Vores gæster skal føle, at de er på besøg hos os, og det må hellere være hyggeligt end korrekt,” siger Magnus Høegh Kofoed og tilføjer:

“Så kan de være stive i betrækket hos de andre!” Køkkenet i København bliver ligesom på klippeøen præget af øens egne råvarer og vilde bær, svampe og urter, som samles i naturen af en lokal Når man selv har oplevet nydelsen ved netop denne kombination af fine dining og afslappet gæstfrihed, får man den tanke, at Kadeau muligvis vil trække en ny trend med sig over Østersøen.

Det er planen at holde åbent i København hele året undtagen i højsommeren, hvor teamet med de, ifølge anmelder Ole Troelsøs beskrivelse, “koncentrerede blikke og bevægelser, som man netop møder på seriøse gourmetrestauranter” vil være at finde på Kadeau Bornholm. Men kun i øens højsæson.

Køkkenet i København bliver ligesom på klippeøen præget af øens egne råvarer og vilde bær, svampe og urter, som samles i naturen af en lokal. Ambitionerne er høje, og Kadeau København er kun første skridt i rækken af nyåbninger. Næste projekt ligger i støbeskeen i form af en vinbar med fokus på økologiske, biodynamiske og naturlige vine, afslører Magnus Høegh Kofoed.

Læs også:
Grillbar til Københavns natteravne
Aarhusiansk mellem bistro og gourmet
Skummel madbodega - I en kælder sort som kul