Ildsjæl på en ukrukket kokkeskole

130968phori_3759_1.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
27. nov 2012 KL.12:06
Vildskaben på Nams Kusine's kokkeskole står i kontrast til Dragørs bedårende landsbyidyl. I et lille charmerende træhus ved havnefronten i Dragør gemmer der sig en ægte gastronomisk ildsjæl, som byder på en eksklusiv madoplevelse til folk, der gerne selv vil have fingrene i fadet.

Der skal hakkes, snittes, steges, knuses og koges denne aften

Det medtagede, hvidmalede træhus på kanten af det maritime Dragørs gamle by lyser umiddelbart mere af sjæl end af gourmet-tempel. Men de flotte referencer fejler intet.

Gæsterne tæller udenlandske statsoverhoveder, ledere fra de største danske virksomheder og en række af landets mest fremtrædende kokke.

Nams blev kokkeskole

Bag dørenes blå rammer finder man Nams Kusine, der op gennem 1990’erne voksede sig til en stadig mere kendt restaurant, men de seneste år har ført en mere hemmelig tilværelse som køkkenskole, hvor gæsterne selv kan komme bag gryderne. Kom inden for i billedserien herunder:

[BILLEDSERIE: 145]

Ingredienslisten udvides med mere sjældne sager som ingefærblomst, palmesukker, pandanblade og forskellige former for nødder

Her kan virksomheder, der har brug for en inspirerende oplevelse eller grupper af private – kortklubben, golfvennerne eller vinlauget – træde ind til en oplevelse ud over det sædvanlige, hvor man i den grad bliver sat i gang af den engagerede læremester Michael Pang-Larsen.

Asiatisk fusionskøkken

Nonya-køkkenet, som elever på køkkenskolen får mellem hænderne, er et krydret asiatisk fusionskøkken, der først og fremmest blander malaysisk og kinesisk gastronomi, og som er kendetegnet ved en forfinet og langvarig tilberedningsproces.

Michael Pang-Larsen sørger da også for en længere – men langt fra langtrukken – gennemgang med smagsprøver af de mange ingredienser, der skal hakkes, snittes, steges, knuses og koges denne aften.

Denne køkkenskole ikke går ud på blot at servere en række nyttige og letfordøjelig tips og tricks

Kendinge fra supermarkedet som hvidløg, chili og ingefær er med, men listen udvides med mere sjældne sager som , palmesukker, pandanblade, asiatisk fakkel-ingefærblomst - ikke at forveksle med dens danske fætter, der er svært giftig - og forskellige former for nødder, der kan være svære at finde i selv velassorterede specialforretninger.

Ingen aftenskolefif

Som man står der og får rakt den ene eksotiske ingrediens efter den anden, står det klart, at denne køkkenskole ikke går ud på blot at servere en række nyttige og letfordøjelig tips og tricks til køkkenet derhjemme.

Bevares, vi får det fif, at ingefær skrælles lettest med en ske, men det her er ingen aftenskole. I stedet går lektien ud på, at mad handler om at røre og smage og opleve. En ting, som Michael Pang-Larsens galloperende talestrøm formidler på bedste vis.

Denne aften er vi selv med under tilberedningen, under kyndig vejledning af Michael og konen Tin. Oplevelserne tæller blandt andet Hainansese Chicken Rice ( Stegte ris med pocheret kylling), Nonya Assam Babi Lemak (Vildsvin med aromatiske rødder) og en fantastisk hot puré af butternut-græskar.

Glødende kul og kødkroge

Det er lige dele proces som færdigt resultat, Michael Pang-Larsen brænder for. Og det er man med på, når man står i Nams Kusines gård og betragter stegningen af kyllinger og tamarindmarineret vildsvin, ophængt på kødkroge over glødende kul i en flere kubikmeter stor grillovn, flækket sammen af pladejern.

Omkring 10 retter bliver det til i løbet af aftenen, før vi kan sætte os til et overdådigt fællesmåltid med resultaterne på bordet og en lind strøm af "nej, har du smagt", "wow" og "nøj hvor er det godt". Og det i et vejrbidt hvidmalet lille træhus i Dragør, hvor Nams Kusine serverer en helt ekstraordinær madoplevelse.