Gennemført villa i berømt kvarter

225282_p_image_hori_553_698.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
27. nov 2012 KL.12:40
Christiansholms Tværvej er ikke en helt almindelig villavej. Er man så heldig at få fingre i en bolig på vejen, kan man roligt sætte næsen op efter det ganske specielle naboskab, man finder i kvarteret.

Med de berømte engelske rækkehuse, som genbo får man ikke alene udsigt til en arkitektonisk perle, der kan bryste sig af at være enestående på dansk jord, man får også mulighed for at blive en del af et nærmiljø, hvor børneleg og sludren på tværs af matrikler er en lige så stor del af hverdagslivet som udflugter til nærtliggende strand og skov.

Kvarteret med de engelske rækkehuse i Klampenborg er kendt for sin fine beliggenhed, den gode stemning og den gode stil.

Børsen er denne uge trådt indenfor i en villa, der ikke blot tilbyder gennemtænkte, stilfulde omgivelser, men samtidig ligger klos op af attraktiv kultur i alle afskygninger – lige fra gode naboer og badebroer til famøs arkitektur og historisk slotsbyggeri.

I sin 64 år lange levetid har huset på Christiansholms Tværvej nr. 14 haft blot tre ejere – et faktum, der siger en hel del i sig selv. ”Da vi var i huset første gang, var der noget, der gjorde at vi ikke kunne slippe det. Og udsigten til de smukke engelske rækkehuse var bestemt et plus”.

Huset fik sin lyse, stemningsfulde tilbygning i 1976

Læs også: Når en finansmand forvandler et dødsbo

Revet ned og bygget op

Den store glæde ved området og huset er blevet større med tiden – ikke mindst i forbindelse med den gennemgribende istandsættelse, som sælger selv har stået for. Og her er ejerens visuelle evner i den grad kommet til deres ret.

”Indvendigt blev vægge revet ned, køkken og badeværelser blev nyopført og væggen med pejsen og den tilhørende bænk blev etableret. Sidstnævnte er den forbedring, som sælger sætter størst pris på og anvender dagligt.

Den åbne pejs med bænken der smyger sig langs væggen i køkkenalrummet er et af de renoveringstiltag som sælger er mest stolt af.

”Jeg har hele tiden tænkt, at der skal være en gennemgående linje i huset – hvor for eksempel badeværelserne i stueplan og første sal er identiske. En stor del af materialerne er lavet af træ og naturligheden er blevet kendetegnet for huset.”

Som en ekstra krølle på den smukke indretning er det møbelsnedkerne Simonsen og Czechura, der har stået for at bygge den klassiske bogreol, de dekorative radiatorskjulere, klædeskabet og køkkenet, der leder ud i alrummet og videre ud i den gamle have – det gode ved huset, som sælger sætter særligt pris på.

Den vestsendte terrasse er som skabt til sommeraftener i godt selskab

Læs også: Bo som en baron i Greve

Haven har også været igennem en stor omdannelse og fremstår i dag hyggelig og fuldstændig ugeneret med mange kroge. Samtidig har du udsigten til de store, smukke huse der ligger i tilpas afstand fra grunden.

Og skæver man ud over husets grund og rundt i det indbydende nabolag, kan man hurtigt få øje på et par andre bemærkelsesværdige værker.

Ud over de engelske rækkehuse, gode gamle Bellevue og den altid populære Dyrehave ligger det prangende Christiansholms Slot kun få hundrede meter fra ejendommen på Christiansholms Tværvej og tilfører med sine omtrent 250 år på bagen området et solidt skud Danmarkshistorie.

Lyst, nyt og lækkert køkken. Fra Simonsen og Czechura.

Slottet blev oprindeligt opført som landsted - efter sigende det første af sin slags – i 1666 og endte sidenhen i hænderne på købmand Just Fabritius, der tog initiativ til at udforme slottet, som det står den dag i dag.

Læs også: Hav-Villa i Øresunds tidslomme

.