Ford går i offensiv med elektrificerede biler

387333_16_9_large_742.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
06. sep 2019 KL.14:45

Hvem
Janne Kämäräinen, CEO, Ford Motor Company Denmark

Hvad
Forklarer Fords planer for Danmark i 2020

Hvorfor

Ford har haft uændret markedsandel, men savner modeller i de segmenter, der vokser i Danmark

Hvad er status for Ford i Danmark?
“Vi er godt tilfredse. Vi har haft god succes med introduktionen af den nye Ford Focus og har et godt salg med flere andre modeller. Men vi glæder os også til at få nye varer på hylderne.”

Hvilke varer er det?

“Det er indlysende, at vi savner modeller i SUV og crossover-klasserne, hvor salgsudviklingen i Danmark sker nu. Den store SUV Ford Edge har et rimeligt salg i luksusklassen, og vi glæder os til at få den endnu større syvpersoners SUV Explorer mod slutningen af 2020. Den lille Ecosport har ikke slået an, hvorfor Kuga har skullet stå for en stor del af biltypens salg for Ford. Men Kuga er en større bil, som er blevet ramt hårdt af WLTP-normen. Vi har investeret heftigt i hybrid- og elbiler, og de kommer fra slutningen af året og de næste par år.”

Hvad er planen for 2020?
“Omkring årsskiftet ser vi først den nye Ford Puma, der bliver en lækker og veludstyret bil til en konkurrencedygtig pris. Hen på foråret 2020 kommer den nye Ford Kuga i tre hybridvarianter. Den bliver mere luksuriøs end de billigste i segmentet, og vi er overbeviste om, at den kan blive et hit herhjemme.”

Hvorfor er Ford Ka taget af det danske program?
“Den passede dårligt til det danske marked. Den udgående model var en mikrobil med så lav pris, at den var et reelt alternativ til bussen. Afløseren var betydeligt større, men prisen fulgte med, hvilket gjorde det svært at argumentere for en Ka, når man kunne få en Fiesta for næsten samme pris.”

Men Fiesta har også tidligere solgt i større antal end nu?
“Den gamle Fiesta fik et stort salg mod slutningen af dens livscyklus, hvor vi fik mulighed for at sælge versioner til lavere priser. Den nye Fiesta er en rummelig og moderne minibil, hvor pris og produkt matcher hinanden.”

Hvordan bliver 2020 for Ford?
“Vi ser frem til et utroligt spændende år med helt nye bilmodeller. I Danmark kommer der 16 elektrificerede biler, herunder varierede hybridvarianter af den nye Kuga, Focus og Fiesta og fuldelektriske varianter af Transit og vores spritnye Mustang-inspirerede elbil.”