Find vej til Coppolas italienske gemmested

null

382718_16_9_large_725.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
07. jun 2019 KL.12:45
I den lille by Bernalda har filmskaberen Francis Ford Coppola forvandlet et palads fra slutningen af 1800-tallet til et skønt boutiquehotel. Og har samtidig skabt ny forbindelse til byen, hans bedstefar blev født i

En klokke ved siden af den dueblå indgangsport i den smukt dekorerede facade er vejen ind til paladset. Her er ikke noget skilt med “Hotel”, ingen prangende reception. Men da butleren åbner døren, bliver de skandinaviske gæster budt velkommen, som var vi på besøg i et privat hjem.


“Det er fantastisk for en lille søvnig by som Bernalda med bare 12.000 indbyggere, at en skør mand som mr. Coppola har valgt at investere i hotellet"


Palazzo Margherita, bygget i slutningen af 1800-tallet i den lille syditalienske by Bernalda på en bakketop i provinsen Basilicata, er et autentisk palads med smukke freskoer på væggene, funklende lysekroner af Murano-glas og udsøgte møbler – uendeligt langt fra den smuldrende bygning, den oscarbelønnede amerikanske filminstruktør Francis Ford Coppola erhvervede i 2004. Dengang følte manden bag bl.a. “Godfather”-trilogien nærmest et kald til at give paladset sin oprindelige grandiose skønhed tilbage. For Bernalda er også byen, hvor hans bedstefar, Agostino Coppola, blev født.

“Lige fra Francis Ford Coppolas første besøg i 1962 har han været forelsket. Og bærer stadig på en særlig nostalgi omkring Bernalda,” fortæller Rosella de Filippo.

Hun blev ansat som adm. direktør to måneder efter åbningen i 2012 og har fået ”et nært forhold til Coppola.”

“Selv om han ejer flere forskellige hoteller rundt om i verden, engagerede han sig personligt i indretningen af dette i samarbejde med den franske designer Jacques Grange. Og Mr. Coppola har personligt udvalgt de 200 primært italienske film, der vises i filmrummet.”

Familieprojekt

Et af hotellets ni værelser og suiter er designet af Sofia Coppola, datter og ligeledes filminstruktør. Indretningen er smagfuldt overdådig med blødt pastelfarvede freskoer, fnuglette gardiner og en lille terrasse med udsigt over haven. Det er naturligvis også her, hun bor under sit årlige besøg.

Bag paladset spreder et stort, frodigt haveanlæg sig. Kranset af høje mure og anlagt omkring et barokt springvand indbyder haven til absolut afslapning. Både når man slentrer gennem duftende rosenpergolaer, daser ved poolen eller nyder en privat middag på en af de intime terrasser vis à vis urtehavens bede med urter og økologiske grøntsager.

“Vi har mange gæster fra USA, og vi vil gerne give dem en fornemmelse af, hvordan vi arbejder med sæsonerne. Derfor har vi besøg på det lokale osteria, hvor vi får frisk ricotta, mozarella og burrata hver eneste dag, ligesom vi tilbyder madkurser omkring et stort bord i restaurantkøkkenet,” fortæller Rosella de Filippo.

Mens madkurserne kun er for hotellets gæster, er Cinecittà Bar, kombineret café og pizzeria, åben for alle. Den er dekoreret af sort-hvide fotos af verdensstjerner som Robert di Niro, Anita Ekberg, Sophia Loren… Men ingen af Coppola selv. Heller ikke i den øvrige del af hotellet. “Det handler ikke om mig,” har han sagt.

Det gør det nu alligevel. Som Rosella de Filippo udtaler:

“Det er fantastisk for en lille søvnig by som Bernalda med bare 12.000 indbyggere, at en skør mand som mr. Coppola har valgt at investere i hotellet – med alt hvad det indebærer af lokale arbejdspladser og aktivitet i byen.”