Fem klassehoteller i Buenos Aires

291086_16_9_large_177.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
02. okt 2014 KL.10:36
Argentina er bygget af europæere og udviklede sig til et af verdens rigeste lande i første del af det 20. århundrede.

Arven kan mærkes på luksushotellerne i Buenos Aires, hvor nutidens økonomiske krise sikrer lave priser.

Alvear Palace – paladset sætter standarden

En blankpoleret Mercedes triller op langs hovedindgangen. Vi er i Recoleta, den parisiske bydel i Buenos Aires. En piccolo med høj hat, frakke og kridhvide handsker åbner bildøren. Ud træder en lyshåret kvinde i rød kjole og på den anden side en midaldrende mand med vandkæmmet mørkt hår.

En vaks tjener sørger for, at kufferterne kommer med ind, og en tredje kører bilen i parkeringskælderen. Ved indgangen lader en fjerde piccolo sine hvide handsker lette på den høje hat. Han smiler. Parret går gennem en skinnende svingdør og ind i receptionen, hvor høje marmorsøjler og antikke sofaer afspejler stilen.

Velkommen til Alvear Palace. Et hotel, der på fantastisk facon viser, hvad argentinerne kan, når de vil. Hotellet blev opført i Argentinas belle epoque – dengang en voldsom vækst i landbrugseksporten forvandlede landet til et af verdens rigeste.


Alvear Palace er kun én blandt mange vilde bygninger fra dengang, europæerne brugte udtrykket "rig som en argentiner". Det er Buenos Aires' svar på d'Angleterre, og paladset sætter standarden. Her bor statsoverhovederne, når de er i byen; det er klassisk finesse med et strejf af britisk elegance.

Værelserne er overdådige og har god plads med små sofagrupper og store skabe i klassisk stil. Og i spaafdelingen kan man slappe af, før man indtager middagen i spisesalen, der mindre om Solkongens slot i Versailles.

Da den mørke Mercedes er væk, kommer der et ældre ægtepar. De stopper op og kigger på kortet igen.

"Evita?" siger de spørgende.

En yngre mand nikker og peger over mod Recoleta-kirkegården, hvor enorme mausoleer i sort marmor våger over resterne af byens rigeste. Her ligger den verdensberømte tidligere førstedame Eva Perón blandt andre legender og hviler for evigt. Priser fra 384 dollar pr. nat for et værelse.

Priser fra 384 dollar pr. nat for et værelse.

Mansion Vitraux – hotel med kant

Mansion Vitraux er som mikrokosmos udtryk for en særlig udvikling i Buenos Aires. Vi skal på tidsrejse.

Få kilometer syd for Evitas pompøse gravsted i Recoleta skærer en hovedgade sig igennem et gammelt kvarter, hvor gadehandlere og gøglere blander sig med mere stilrene argentinere i jakkesæt.

Området er for de kulturelt interesserede, San Telmo er nemlig Buenos Aires' ældste bydel. Det var her, det hele begyndte, da spanierne for 500 år siden fandt ned til verdens bredeste flod, Rio de la Plata.


San Telmo er midt i en renæssance. I det 19. århundrede boede byens rigeste i området, men i 1871 kom den gule feber, og aristokratiet rykkede nordpå. Bydelen forfaldt og blev et kvarter for fattige europæiske indvandrere.

De sidste ti år er det imidlertid gået stærkt den anden vej; de stolte bygninger bliver renoveret, mens stilfulde butikker og gourmetrestauranter skyder op langs brosten, der nu bliver kaldt kulturarv.

Boutiquehotellet Mansion Vitraux – få meter fra hovedstrøget Defensa – er et typisk billede på kvarterets renæssance. De tolv kunstnerisk indrettede værelser er indbydende, og hotellet byder på spa, solarium og en lille pool på taget med udsigt til byens ældste kirker.

San Telmo har stadig en lidt rå kant, men det er ikke et farligt område, selvom man altid skal passe på sig selv i den latinske storbyjungle.

Værelser fra 120 dollar pr. nat

El Porteno – rockstjernernes hotel
 
Hvis statsoverhovederne bor på Alvear Palace, bor rockstjernerne på El Porteno, når de besøger Buenos Aires. Et spraglet hotel opkaldt efter de lokale "portenos". Et udtryk, der dækker over de selvbevidste, lidt arrogante byboere i Buenos Aires.

Vi er landet i metropolens nye havnekvarter. En rød Ferrari gasser op og kører hastigt forbi fire havnebassiner, en række restauranter, rulleskøjteløbere i hundredevis og promenerende lokale. Her ser folk og bliver set langs de spritnye bygninger og skinnende lystyachter.

Det argentinske modeikon Alan Faena tog i slutningen af 1990'erne kontakt til den berømte franske designer Philippe Starck og fortalte om Puerto Madero. Et gammelt indvandrekvarter, der i årtier lå øde hen, og som først blev fashionabelt i det nye årtusinde. I dag er det byens dyreste.


Alan Faena var blandt de pionerer, der så muligheder på havnen, hvor tomme pakhuse dominerede billedet, og han fortalte Philipe Starck om sine visioner.

Få år senere stod et anderledes kompleks klar. El Porteno er indrettet af Philippe Starck, der f.eks. har opsat hvide enhjørningehoveder i restaurant El Bistro.

Sidstnævnte råder over landets største vinsamling, og 80 procent af vinkælderens over 5000 flasker er argentinske. Ovenpå kan man i El Cabaret opleve overdådige tangoshow, mens stjernerne fra Coldplay og Jamiroquai er blandt gæsterne.

Værelser fra 400 dollar pr. nat.

Nuss Hotel – stilrent og med pool

Palermo Viejo er et gammelt forstadskvarter i den nordlige del af byen.

Et kvarter, som i takt med fortidens vækst har udviklet sig til at blive del af megabyen, et stort område fyldt med butikker, restauranter og barer.

Det er uden sammenligning bydelen med de bedste drinks, de mest specielle madanretninger og de smukkeste piger.

Den gamle forstad er delt op i Palermo Soho og Palermo Hollywood, adskilt af jernbanen.


Soho er det mest fashionable og cool kvarter, når man skal i byen i Buenos Aires, og de fleste europæere falder pladask for det.

Midt i Palermo Soho ligger Nuss Hotel. Hotellet kan på ingen måde måle sig med Alvear Palace eller El Porteno – den slags hoteller findes simpelthen ikke i Palermo – men det er alligevel luksuriøst med små lækre balkoner og stilrene linjer, som man finder overalt i bydelen.

Og en fin lille pool med liggestole og grønne træer pynter også. Desuden ligger Nuss Hotel ganske tæt på Palermos Sohos hjerte – Plaza Serrano. Priser fra 150 dollar pr. nat.

Priser fra 150 dollar pr. nat.

Savoy Hotel – overvældende elegance

Indretningen på Savoy Hotel veksler mellem klassiske og mere legende art nouveau. PR-foto

Det centrale Buenos Aires er spækket med art nouveau. En stilart, den argentinske hovedstad er berømt for via de prægtige bygninger og paladser, der blev opført for ca. 100 år siden.

Savoy Hotel illustrerer byens stolte art nouveau-tradition. Det ligger i det centrale Buenos Aires, hvor argentinerne i jakkesæt og med vandkæmmet hår myldrer ind og ud mellem hinanden i gader, der ofte kun er smalle sprækker mellem skyskraberne.


Facaden på Savoy Hotel ligner til forveksling en lang række facader i Paris, og når man træder ind af porten, overvælder elegancen: store marmorsøjler pryder loungen, der er højt til loftet, og en bred balkon af smedejern gør det muligt at tale til store forsamlinger på behørig vis fra højderne langs søjlerne.

Indretningen veksler fra klassisk til mere eksperimenterende art nouveau. Og værelserne er store og luksuriøse med en blanding af læder, træ og glas. Argentinerne elsker at lege med formerne, de er fantasifulde indretningsarkitekter, og det kan du opleve på Savoy Hotel, der desuden rummer spa, fitness og gode konferencefaciliteter.

Ude foran hotellets mægtige mure vrimler gule og sorte taxaer forbi på den ensrettede boulevard Callao. Bilerne har kurs mod byens kulturelle centrum, Recoleta, hvor bl.a. Eva Peron ligger begravet.

Priser fra 150 dollar pr. nat for suiten.