Farvel til HT-bastarden på Rådhuspladsen

176125phori_4188_1.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
30. okt 2013 KL.10:37
I hele 15 år - ja faktisk lige siden skidtet blev bygget - har vi københavnere gået og talt om, hvornår den skal rives ned. Mange havde ellers opgivet ævred - for kan en eklatant fejl i byplanlægningen gøres god igen i en mastodont som Københavns Kommune?

Nu er vores bønner blevet hørt. På mandag starter nedrivningen af HT-terminalen på Rådhuspladsen.

Søren Pind sagde det ifølge Ekstrabladet dengang mest tydeligt; "pæn bygning, men den burde ligge i Høje Taastrup"

Øjebæ'en har haft mange øgenavne, der har været vendt flittigt af de frysende buspassagerer, der i så mange år har været gemt af vejen bag den sorte mur og ikke har kunnet nyde udsigten over Rådhuspladsen.

Læs også:
Københavns otte bedste byggerier kåret
Nyt ansigt til Nørreport
Rekord-byggeri i Syndens By

Bygningen blev tegnet af arkitektfirmaet KHR A/S og opført for at være informationscenter for Hovedstadens Trafikselskab, HT, og informationscenter for Kulturbyåret 1996.

To gode formål, men desværre helt ude af trit med borgernes ønsker for rigets mest folkelige og historiske forsamlingsplads.


Folket fejrer EM-guldet i 1992 - på HELE Rådhuspladsen. Med HT-terminalen væk kan vi måske se frem til at gentage fejringen af endnu en fodbold-guldmedalje til sommer efter VM i Sydafrika.

Født som bastard

Søren Pind sagde ifølge Ekstrabladet det dengang mest tydeligt; "pæn bygning, men den burde ligge i Høje Taastrup". Og daværende kirkeminister Tove Fergo satte trumf på med udtalelsen; "jeg vil stemme for, at den bliver revet ned eller flyttet".

Først nu, hvor arbejdet på Københavns City-ring skal i gang, har politikerne fundet en gangbar undskyldning for at slippe helt og aldeles af med terminalen, der først vandt en form for reel berettigelse som tv-studie for DR's Aftenshowet, som nu skifter hjemmebane til Nyhavn.

Læs også:
Her er opturens ti bedste byggerier
Dubai ligger i Sydhavnen
KDY - De danske millionærers forsamlingshus

Hvad der skal ske med bygningen nu, er usikkert. Selskabet bag nedrivningen håber på at genanvende 80-90 pct. af materialerne, hvis ingen vil købe bygningen som helhed.

Et langt bedre forslag skal lyde her fra redaktionen Pleasure.dk; Genopstil bygningen på Christiansborg Slotsplads. Som skræk og advarsel mod al fremtidigt byggeri, der blindt affødes bag en politikers skrivebord - langt fra befolkningens ønsker og krav til et velfungerende byliv. Tak til City-ringen. Byggeriet af CityRingen kommer til at vare i mindst syv år, så den nye metrostation på Rådhuspladsen vil tidligst stå klar i 2017..