Diskret elegance på Fyn

196549_p_image_hori_553_370.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
27. nov 2012 KL.12:40
Det er en fornøjelse at spise i restauranten på Hotel Hesselet, hvor unghanen var fin, mens køkkenet ikke havde videre held i smørrebrødsgenren.

Dønninger fra Storebælt klasker ind mod stranden, vinden bruser i skovens høje trækroner og alt er solbeskinnet idyl. Men pludselig forstyrres roen af en insisterende, fjern og ubestemmelig, usynlig støjkilde. Stedet er stilfuldt, det har charme og er i høj grad velholdt Der er den, skinnende sort, styrende direkte ned mod Hotel Hesselets store, grønne, tætklippede græsplæne. Alt er under kontrol, for et stenkast fra restaurantens vinduer er der nemlig anlagt en helipad, så den skinnende, sorte helikopter fra Tyskland er snart på jorden. En mand, en kvinde, en hund og et par små tasker kommer ud for at tjekke ind på hotellet, hvor de skal overnatte og nyde en god middag.


Denne fine, velafstemte æbledessert var med til at trække point- gennemsnittet op.

Lige siden Hotel Hesselet blev bygget i 1967, har den slags internationale gæster været en del af stamkunderne. For Hesselet var fra begyndelsen skabt som et liebhaverprojekt af yderst velbeslåede folk, globetrottere med hang til luksushoteller og mod på selv at lave et. Siden har det skiftet ejere et par gange, men personligheden er intakt.

Læs også:
En madoplevelse i stjerneklasse på Molskroen
Få en gennemført herreaften på D’Angleterre
Mad i topklasse indtager Fælledparken

Det eksklusive præg er tydeligt, lige fra ringeklokken ved entrédøren som kan hidkalde hjælp til at bære bagagen, over den rummelige klassiske værelsesindretning med diskret luksuriøse møbler fra Lysberg Hansen & Therp til væggenes kostbare malerier og det lækre poolområde.

Rent og velholdt

Stedet er stilfuldt, det har charme og er i høj grad velholdt, som havde man sluppet 15 propre husmødre løs på én gang og bedt dem gøre sig umage. Værelserne har udsigt til skoven eller vandet, som ligger små 100 meter borte. Der er som regel fred og ro, om end vi boede lidt for tæt på selskabslokalerne, hvor et stort bryllup fejredes ud på natten. Men vælger man et værelse i den anden ende af hotellet, burde roen være sikret.


Anmelderens eget foto af den omtalte pariserbøf taler sit eget tydelige sprog.

Restauranten er indrettet med yderst velholdte blå væg-til-væg tæpper, alligevel er luften frisk og behagelig. Vi får anvist et bord i første række, med udsigt til vandet og god afstand til nabobordet, hvilket er standard i denne lækre restaurant, som har en behagelig, luksuriøs indretning med nydelige duge og mange hjemlige pyntegenstande.

Bollerne skuffede

Kortet byder på smørrebrød og en treretters gourmetmenu, så vi prøver begge dele, ledsaget af dels et glas udmærket champagne samt et tilsvarende glas chardonnay. Den høflige og imødekommende tjener skænker mineralvand og sætter en kurv med hvedeboller på bordet. Det ligner sådan nogen, man kan fremstille på en time ved at blande vand i en færdig blanding og ælte dejen i ti minutter, forme bollerne og lade dem hæve i tre kvarter. Vinkortet er godt, tilsyneladende stykket sammen af en indsigtsfuld person, som har forstået, at samle en buket med bred appel fra hele vinens verden Sådan smager de også, og det bliver årsagen til, at jeg levner en smule af den lækre sauce, som er tilbage i den dybe tallerken efter gourmetmenuens forret, nemlig en stor, flot ristet kammusling serveret med saftig salturt nede fra stranden, friske ærteskud og strimler af mildt rødløg.

Smørrebrødet er med roastbeef, en ordentlig basse af et stykke, læsset godt til med fint, tyndtskåret kød. Desværre er kødets farve som en trist januarhimmel, mens de mange spæde salatblade er friske og spændstige. Og peberroden er delikat og friskhøvlet, ligesom løgringene er hjemmestegte og gode, mens remouladen ikke imponerer.


Denne minihelikopter tilhørte et par fra Tyskland, som lige skulle have et godt måltid mad og en overnatning.

Vinkortet er godt, tilsyneladende stykket sammen af en indsigtsfuld person, som har forstået, at samle en buket med bred appel fra hele vinens verden. Vi plukkede en halv flaske 2003 Argiano til 330 kr., som blev åbnet og forsmagt af tjeneren efter alle kunstens regler.

Den italienske Argiano – som jo laves af den fremragende, danskafstammede Hans Vinding Diers – var god til pariserbøffen, som imidlertid ikke var særlig god, bortset fra det rent visuelle og opbygningsmæssige.

En grå bøf

Bøffen var regelmæssigt formet, smukt stegt og fint foldet omkring en brødskive, der var sprød nederst. Og kødet var af udmærket kvalitet, men lige så gråt som de flannelsbenklæder, man ofte ser i byen sammen med en blå blazer. Vi levnede det meste, og tjeneren så nærmest ulykkelig ud, da han tilbød at få lavet en ny, men vi takkede pænt nej.


Langt bedre stod det til med gourmetmenuens hovedret, den var såvel smuk som velsmagende. Unghanebrystet havde sprødt skind og mør struktur samt stor saftighed.

Saucen var meget koncentreret og dyb i smagen, som tydede på flittig ned kogning af fond. Der var skiver af frisk trøffel, små sprøde perleløg, kugler af rødbede samt en forfriskende perlebygrisotto.

Dadelfrit sødt punktum

Dessertafdelingen var dadelfri, og dette er ikke ment som en deklaration af indholdet, men som beskrivelse af kvalitetsniveauet. Variation over æble bød på bl.a. en lun, luftig kage, sorbet, udstukken kugle, kompot og små, sprøde tern. Den klassiske creme brûlee var fed og lækker, karamellaget tykt og de medfølgende hindbær fint friske, ligeså blåbærrene og sorbeten.

Et dobbeltværelse koster 1775 kr., men der er ofte tilbud, f.eks. kunne man for nylig få et ophold for to med overnatning og middag for 1995 kr. Jeg kunne godt fristes af det, men ville bede om at få byttet middagen til en gourmetfrokost og så spise til aften på den fremragende restaurant Lieffroy, som nås via en ti minutters spadseretur langs stranden.


Gourmetmenuens kammusling var fremragende og ledsaget af lokal salturt.

Næste morgen kan man så nyde den skønne morgenbuffet på Hesselet, samt hotellets dejlige velværefaciliteter, lige fra pool over sauna til boblebad og massagebænk.

Ja, og helikopteren kan som nævnt parkeres næsten lige udenfor restauranten, hvis man da ikke foretrækker at tage bilen, eller toget til Nyborg, som jo kan nås på en time fra København og to fra Århus.

Læs også:
Fransk mesterkok slår atter til på Fyn
Gourmetpizzaernes nye moderskib
Københavnsk thaimad i særklasse
.