Diamant-trend til 8,5 mio. kr. grammet

220926_p_image_hori_553_323.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
27. nov 2012 KL.12:40
Evig kærlighed og glamourfaktor. De strålende diamanter hitter, og i jagten på det helt unikke har seriøse feinschmeckere fået øjnene op for pink diamanter, der er mange gange dyrere end de hvide af slagsen. Seriøse feinschmeckere går på jagt efter det endnu mere sjældne og spektakulære: de farvede diamanter Diamanter er en drøm, kvinder køber eller får foræret. En drøm om at eje det uopnåelige og om at være en af de få.

Muligheden for at få en bid af drømmen bliver dog lettere og lettere, jo rigere vi bliver, og de glitrende sten er derfor gået fra uopnåelig til opnåelig, fortæller smykkeekspert Charlotte Møbjerg Ansel-Henry, der i firmaet Goldmind specialiserer sig i rådgivning om smykker, ædelstene og metaller.

“Nu er diamanter groft sagt tilgængelige for alle,” siger hun til Børsen Weekend.

Pink diamanter er et sted mellem 20 og 50 gange dyrere end hvide diamanter

Det får seriøse feinschmeckere til at jagte det endnu mere sjældne og spektakulære: de farvede diamanter. For hver 100.000 karat hvide diamanter skønnes det, at der kun er én karat af farvede diamanter – blå, røde, pink, gule, grønne og brune, hvor blå er de mest sjældne efterfulgt af røde og pink.

Blandt de mest efterspurgte er de sjældne pink diamanter. Så måske Marilyn Monroe i stedet skulle have sunget “pink diamonds are a girl’s best friend”, da hun i 1953 stadfæstede de funklende sten som kvinders yndlingssmykke.

De farvede, små herligheder er kommet i søgelyset verden over hos dem, der er fascineret af det sjældne, og med udsigt til, at de sidste pink sten graves op om mindre end 10 år, har de feminine diamanter kun udsigt til at blive endnu mere populære.Og i fint selskab i den ypperste feinschmeckerkategori for uhyre dyre diamanter er Charlotte Møbjerg Ansel-Henry ikke i tvivl om, at “pink diamanter er for de seriøse feinschmeckere.”

“Interessen for at få noget unikt bliver større og større, og derfor vil pink diamanters popularitet brede sig, som den har gjort med andre farvede diamanter,” siger hun.

Sjældenheden er da heller ikke til at tage fejl af, hvilket afspejles i priserne for de feminine sten. Pink diamanter er nemlig et sted mellem 20 og 50 gange dyrere end deres hvide diamanters modstykke.

Læs også:
På diamant-shopping i Antwerpen
Gummistøvlen - Globalt hit & go stil
Lotte Freddies guide til shopping i Paris

Et fortryllende lys

Det er alligevel ikke prisen, der fascinerer juveler Ulrik Hartmann, men i stedet det helt specielle, fortryllende lys, som “kærlighedsdiamanten” udsender. Hvor en almindelig hvid diamant er hårdere i farven – mere kold – har den pink diamant en varme og intensitet “Hvor en almindelig hvid diamant er hårdere i farven – mere kold – har den pink diamant en varme og intensitet, og den udstråler en større dybde, flere følelser og mere kærlighed,” siger Ulrik Hartmann, der bliver som fortryllet, da han ser ind i en af sine mest kære diamantringe med en stærk lysende pink diamant i midten.

“Hvor en almindelig hvid diamant er hårdere i farven – mere kold – har den pink diamant en varme og intensitet, og den udstråler en større dybde, flere følelser og mere kærlighed,” siger juvelerer Ulrik Hartmann. Foto: www.larsskree.com

Det er det pink farvespil, der stråler ud fra ringen, når han langsomt bevæger den mellem sine fingre, der får Ulrik Hartmann til at tage turen til Argyle-minens årlige, lukkede auktion Argyle Pink Diamond Tender, der er forbeholdt de kun 100-150 diamanthandlere og godt 30 forretninger, der er inviteret.

På et lukket hotelværelse i Hong Kong får Hartmann med sine kolleger i to timer lov til alene at vurdere de cirka 55 unikke og nøje udvalgte pink diamanter, der er sluppet gennem nåleøjet, og som Argyle-minen vurderer som de mest værdifulde blandt årets høst på knap 300 millioner sten.

Underspillet elegance

“En pink diamant er ikke prangende på nogen måde. Den er diskret, elegant og klassisk. Den er underspillet,” pointerer Hartmann.

Derfor er de pink diamanter i høj grad kun for kendere, der ved, hvor eksklusive de er.Stenene er ikke store. Med en størrelse fra 0,30 til 2,23 karat er de pink diamanter en diskret rigdom, der kun fylder lidt i håndfladen. Hartmanns nyeste Tender-sten er en 0,77 karat intens pink diamant. Pris: knap 1,7 millioner kroner.

Omregnet betyder det, at 1 gram pink diamant i en høj kvalitet koster godt 8,5 mio. kr. En seriøs pris erkender han, men understreger samtidig, at pink-eventyret ikke kun er for de få.

Jo mere intense stenene er i farven, des sjældnere er de. Men med forskellige størrelser og en intensitet fra den sarte rosa over den dybeste pink til den næsten ubetalelige intense røde diamant er der både noget for verdens rigeste og for almindelige mennesker, der kan spare op.

Læs også:
Champagneorgier og østersbjerge til halv pris
Walmart-milliarder i glas og ramme
Herskabelig yoga for karrierekvinder

.