SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Pleasure

Dejlig Aarhus-mad til meget små penge

null

Står der Møf? De tre bogstaver i skiltet er placeret over et tyrehoved med spidse horn.

Det kunne ligne vartegnet for et bøfhus, og man kan da også få en bøf herinde. Den er god, smukt kastaniebrun på alle flader, rød indeni og lige så tilpas lun, som en rød bøf bør være. Og så er bearnaisen i topklasse, den er varm, luftig og med en skøn balance mellem fedme og syre.


"Man fristes til at sige møf, i den betydning ordet er ment som navn til restauranten. Ifølge ejerne er "møf" nemlig noget man siger, når noget smager rigtig god"


Men Møf er ikke et bøfhus, det er en mere varieret restaurant, som trods meget lave priser har så vel et højt kvalitetsniveau som et pænt varieret menukort.

Related contentDu træder lige ind i restauranten, og skal passe på ikke at støde ind i de andre gæster, som sidder tæt. Dels ved almindelige borde, hvoraf de fleste er upraktisk små, dels ved en lang bardisk på kanten af det åbne køkken.

Det er nok det mest interessante sted at sidde, for her kan du betragte kokkenes arbejde, ligesom på en japansk sushibar, hvor kokkene ofte har et tørklæde om panden. Det har Møfkokken Michel også, og han danner i øvrigt såvel professionelt som privat par med den anden kok, Kristine.

Tre retter 300 kr.

De fungerer også som tjenere, men det er hverken betjeningen, eller tomandsbordene, der leder tankerne i retning af legehusmøblement, som skal få dig ned på Møf. Du bør tage på Møf, hvis du er i nærheden og holder af dejlig mad til små penge.

En treretters menu koster 295 kr., forretter omkring 100 kr. og hovedretter omkring 170 kr.

1_26137_picture_4911_3.jpg
Snacks med laks og skinkesalat.

Vi lægger ud med snacks, hvor det første som fanger øjet, er de små blåligt lilla blade af skovsyre, hvis underside glinser på en perlemorsagtig facon, mens overfladen har struktur og udseende som råsilke. De ligger på en lille bunke af laksetern over en sprød kiks bagt med malt.

Related contentDen knaser, smager let bittert og er således en fin kontrast til den bløde, milde laks. Snack nummer to er en salat af små stykker skinkekød vendt i en let mayonnaisedressing og anrettet på en stor, glassprød kartoffelchips.

Vinen, der kommer i glassene, kan siges at læne sig i den moderne stil, hvor lethed og karakter fylder mere end modenhed og fadpræg. Jeg er ikke udelt begejstret for Rosso di Montalcinoen, mens den slanke hvide bourgogne vækker glæde, med en meget fin balance mellem fadpræg og friskhed.

5_26141_picture_5507_3.jpg
Braiseret svineskank med asparges.

Frisk er også min fisk, en kulmule, hvis hvide, magre kød er formet som en rulle og vendt i tørrede krydderurter, som står i fin kontrast til den friske fiskesmag. Hertil papirtyndt skårne radiser og små røde salatblade vendt i vinaigrette med lidt røget mayonnaise på toppen.

Related contentDe dampede blåmuslinger er alle åbne, hvilket er blot et blandt flere tegn på den detaljekontrol, som køkkenet igen og igen demonstrerer.

Ofte er det alene væsken fra dampningen, der serveres med muslinger, men her er der gjort mere ud af det, det er nemlig en ramsløgsuppe med lige tilpas skarphed.

7_26143_picture_4225_3.jpg
Havtaske med persillepuré.

Skarp er også tilberedningen af hovedretten med svineskank. Den er helt fremragende, saftig til det klistrede, lys i kødet og supermørt med en ren smag i tilgift. Den lige tilpas tykke sauce er pikant krydret med inspiration fra Asien, men de fremragende sprøde, mørkegrønne asparges er fra Samsø.

Handler om lækkerhed

Møf handler om lækkerhed, ikke om at fremhæve det nye nordiske køkken, om end der bestemt anvendes en række lokale råvarer.

Related content Men at man står fri i forhold til nynordiske dogmer, understreges af ostetallerkenen, som byder på tre skønne franske oste, perfekt modnede og tempererede.

Lovordene kan fortsætte over i den søde afdeling, hvor der vanker rabarber med marengs, solbær og en dejlig luftig æggecreme, eller en let, luftig og blød chokoladekage med lidt knas, ledsaget af en fint syrlig og sød passionsfrugtcreme.

8_26144_picture_5705_3.jpg
Chokoladekage med passionfrugtcreme.

Man fristes til at sige møf, i den betydning ordet er ment som navn til restauranten. Ifølge ejerne er "møf" nemlig noget man siger, når noget smager rigtig godt.

11_26147_picture_5943_3.jpg
Kristine Rødbro og Michel Nielsen ejer stedet, laver maden og serverer den.

Related contentRelated content

Andre læser dette lige nu