Dansk festindustri i milliardærernes land

273655_16_9_large_936.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
03. jan 2014 KL. 8:59
Et par blåternede boksershorts titter frem under den hvide morgenkåbe, som han sidder der på barstolen med let spredte ben.

Jeg er signalforvirret, for jeg sidder selv med blankpolerede sko og habitjakken knappet. Manden over for mig er den 29-årige milliardær Patrick Liotard-Vogt, arving til en del af det multinationale selskab Nestlé. Han har givet mig en halv times interview.


"Enkelte gæster har brugt en formue – andre har drukket andres champagne. Men når alt kommer til alt, så fik gæsterne og Remee en på opleveren"


Jeg skal prøve at forstå, hvorfor han har inviteret 100 danskere og fløjet hele baduljen til den eksklusive schweiziske skisportsby Gstaad for at varte dem op for millioner og intet kræve til gengæld.

Min personlige cost benefit-analyse gør det svært at se idéen. Men vi lader milliardæren hænge lidt i baren, for det hele begyndte 28 timer tidligere.

Midtergangen i det chartrede privatfly er tætpakket med en rystet pose kendisser.

Propperne springer

Spektret spænder fra natklubejeren Remee og landsholdsspilleren Nicki Bille til Joe & The Juice-stifteren Kaspar Basse og prins Joachims venner Oscar og Britt Siesbye.

Stemningen er høj, og champagnepropperne springer, som var de skarpladte af trykket i de høje luftlag. Det kommer ikke bag på F.L. Smidth-arvingen Martin Bundgaard, der om nogen kender smagen af dyre bobler og derfor tager for sig af retterne.

Modeller fra diverse bureauer sipper lidt til varerne og får sig en snak om destinationens højdepunkter.


"Har I hørt, at Mads Mikkelsen og Mel B fra Spice Girls kommer. Jeg skal helt sikkert have et selfie (selvportræt, red.) med dem – det er ren Helle Thorning," lyder det fra en af pigerne.

Flere af dem fortæller mig, at de ikke helt er klar over, hvorfor de sidder på flyet. På det punkt er vi i samme båd – bortset fra at det er mindre end ti timer siden de forlod natklubben Zen i København, mens de af klubbens medejer, Remee, blev overtalt til at tage med.

En af arrangørerne hviskede mig da også i øret inden takeoff, at modelbureauet Elite har leveret ti af modellerne. For som hun udtrykte det:

"Mændene dernede kan godt lide kønne danske piger."

Tilbage på barstolen

Tilbage på barstolen fortæller Nestlé-arvingen mig, at han i 2009 købte Hollywood-produceren Harvey Weinstein ud af A Small World (ASW), der er en lukket klub for verdens elite. Han er i dag bestyrelsesformand for foretagendet og har samlet omkring 50.000 personer i netværket.

Hvert medlem betaler under 1000 kr. for et medlemskab, som sikrer dem adgang til VIP-arrangementer verden over og tæt kontakt til andre mennesker med penge på lommen.


De finder forretningspartnere og deler oplevelser i verdens storbyer, når de rejser rundt. Fællesskabet ligner en blanding af de sociale netværksportaler Facebook og Linkedin – bortset fra at man skal have en særlig position for at blive indlemmet i klubben.

Hver vinter inviterer den unge bestyrelsesformand omkring 400 udvalgte personer fra denne elite til et betalt gilde på det femstjernede alpehotel Gstaad Palace.

Det er et velgørenhedsarrangement, hvor millionærer og milliardærer kan sole sig i klapsalver, når de donerer et beløb til verdens fattige. Og det er her, danskerne kommer ind i billedet. Patrick Liotard-Vogt besøgte natklubben Zen og Remee i København sidste år.

Han blev så begejstret for den euforiserende stemning, at han i en brandert fik bebudet, at han ville betale rejsen og opholdet for 100 danske gæster til dette års arrangement. Hvis de lovede at medbringe stemningen, vel at mærke.

Invitationen skulle ifølge Remee have overrasket den unge milliardær morgenen derpå. Men han holdt sit ord, og i weekenden får den internationale elite at se, hvordan Zens klientel formår at fyre op under kedlerne.

Tilbage i baren og stadig i morgenkåbe forklarer Nestlé-arvingen om sin fascination.

Vil have dansk stemning

"Når vi flyver så mange mennesker ind fra Danmark, bringer vi København og Zen til Gstaad. Vi har virkelig mange dansktalende gæster denne weekend, og det gør det mere autentisk. Kongsted (dj og fast inventar på Zen, red.) er fantastisk, og med Remee på mikrofonen giver det en helt speciel stemning. Jeg har svært ved at forklare, hvad det er, Zen kan, men helheden er ubeskrivelig," siger Patrick Liotard-Vogt.

Det begynder at gå op for mig, at jeg er landet i den elitære gryde, hvor en stor del af de danske gæster er det magiske krydderi, der skal peppe festen op og give de indviede årets brag af en efterfest.


Og det må man sige, at de får. For mens jeg lørdag eftermiddag interviewer Nestlé-arvingen, ligger størstedelen af den danske delegation med tømmermænd i spaen med udsigt til Alperne.

Få timer efter flyet landede i Bern fredag eftermiddag, havde hundrede festklædte danskere efter middagen indtaget dansegulvet på det hotellets natklub og vist, hvordan man drikker Moët-champagne og Grey Goose-vodka fra femlitersflasker.

Den danske delegation havde leveret et tempo, der tager pusten fra de mest hærdede klubgæster med Remees tro væbner Kongsted som dj.

Han er manden bag musikken og derfor en af grundene til, at de 100 danskere er inviteret. Men aftenens vært ved ikke, at dj'en er væltet på ski, netop som vi sidder og snakker – med et resultat, der ligner iturevne ledbånd.

Han kan ikke gentage succesen fra i går.

Jeg afslutter interviewet med Patrick Liotard-Vogt i baren og nævner ikke de iturevne ledbånd.

Læs mere om den vilde fest i Gstaad på næste side.
##PAGE##
Minister i badekåbe

Han haster også hurtigt videre for at hilse en lille gruppe gæster velkommen til et oplæg af Jean-Claude Biver, manden bag den schweiziske urvirksomhed Hublot, og Sergio Marchi tidligere canadisk minister og ambassadør, der også er troppet op i badekåbe. Tilsyneladende fordi oplægget er programsat til at foregå i hotellets spaområde – til stor forvirring for de fleste.

Få timer efter sidder Remee og koldsveder i sin glimmerblazer med pailletter. Han har lige haft en snak med Kongsted.


"Det er sgu da for dumt at tage på ski, når han ved, at alt afhænger af ham i aften. Han siger, at han ikke kan spille," lyder det fra Remee til kæresten og modellen, Simona Popovic.

Blandt sølvbestik og femarmede lysestager tager gallamiddagen form med en seksretters menu, der byder på muslinger og hvid trøffel.

Aftenens program skrider frem, og de internationale kendisser sidder ranke i deres figursyede kjoler og tætsiddende smokinger. Aftenens succes hviler stadig på Remees afterparty, så imens en reserve-dj bliver fløjet ind fra Zürich, sidder Francesco og Teresa Missoni fra modehuset Missoni samt hollywoodstjernen Freida Pinto uvidende om, at aftenens fest er på vej til at gå i vasken.

Remee ser mere og mere bleg ud, for hver gang han forlader bordet for at koordinere med sin skare af medarbejdere.

Direktør vandt jakkesæt

Stemningen bliver dog løftet, da vinderne af aftenens lotteri skal findes. Flere af danskerne har kastet et par tusinde kroner i spillet, der går til velgørenhed. En af vinderne er Henrik Fjordbak, direktør i cafekæden Joe & The Juice, der bliver hevet op på scenen for at modtage et jakkesæt til en værdi af 37.000 kr.

"Når alt kommer til alt, så fik både Nestlé-arvingen, gæsterne og Remee vel en på opleveren
"

Den københavnske cafékonge Bahram Sari Belliverdi går heller ikke tomhændet fra bordet. Han hiver en taske hjem til en værdi af 75.000 kr., som straks indløser glæde og kys fra kæresten, Rosa Kamzali.


Da der mangler en donation på 30.000 kr., rejser sangerinden Medina sig for at spytte i kassen. Hun får en flyrejse og et luksusophold som tak samt det karakteristiske bifald fra salen.


"I flyet på vej mod Danmark har roen lagt sig over gruppen To dage med korpusset i sprit har sin pris, så de høje champagneglas er byttet ud med en cola"


"Det var næsten kun mænd i smoking, der havde doneret, så jeg synes, der manglede en kvinde på scenen," siger Medina og stråler i en lang, laksefarvet kjole.

Men da natklubben åbner, og gæsterne flygter fra gallaens runde borde, står Kongsted alligevel bag mikserpulten. Han har dopet sig med en blanding af morfin og ibuprofen og iført sig sit hverdagstøj med hue og hængerøvsbukser.

"De har aldrig fået mig i hverken pingvin eller smoking," siger Kongsted, der sidste år blev smidt ud fra festen tre gange, fordi dørmanden nægtede at tro, at en langhåret dansker i jeans var inviteret til dette arrangement med dresscode.


Men han gentager sidste års succes med benet bedøvet, de danske gæster leverer varen og giver de internationale gæster en bid af København.

Reparationscola i flyet

I flyet på vej mod Danmark har roen lagt sig over gruppen To dage med korpusset i sprit har sin pris, så de høje champagneglas er byttet ud med en cola på gulvet og et legeme i vandret stilling.

Enkelte gæster har brugt en formue – andre har drukket andres champagne. Men når alt kommer til alt, så fik både Nestlé-arvingen, gæsterne og Remee vel en på opleveren. Og den indsamlede million fra lotteriet og donationerne vil i den kommende tid gøre gavn for verdens fattige med hjælp fra organisationen Plan International.

Pleasure var inviteret til Gstaad af A Small World og Zen.