Ambassadør-palæ med ægte Gefion i forhaven

203855_p_image_hori_553_829.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
27. nov 2012 KL.12:40

Det er bestemt ikke hver dag, man kan overtage en bolig, som både har huset royale fester og som har et stykke unik, dansk kunsthistorie stående i forhaven.

Ugens bolig har i en årrække været residens for den australske ambassadør og frue, som har kunnet nyde lyden og synet af grundens originale Gefion-springvand, som billedhuggeren Anders Bundgaard skabte. Vel at mærke hele otte år før han opførte Gefion-»kopien« som nu pryder Esplanaden og mange tusinder turisters fotoalbum. Frederik og Mary har været her ofte med hele familien fra Australien Erhvervsmanden, som har sat ambassadørboligen til salg, har gennem livet haft stor erfaring med renovering af mange af de mest imposante Strandvejsvillaer, som i sin tid blev bygget som sommerhuse for storgrosserer og købmænd fra København.


Alle, der kender Strandvejen, kender den specielle gennemgang, som i dag markerer ejendommen fra gadeplan. I sin tid var det en strandpavillion, som lå helt ned til vandet.

Læs også: Storsvindlerens pragtpalæ sat til salg

En dag for 14 år siden stod han efter endnu et salg af et moderniseret palæ uden tag over hovedet og boede derfor som lejer i denne bolig, som han dengang ikke kunne vide ville komme til at huse fester for hele flokken af ambassadører den danske kongefamilie. Faktisk er 80 pct. af huset kun omkring 14 år gammelt Huset fremstod nemlig nedrivningsklart, med svamp og råd i hele overbygningen. Både forhave og baghave var som en ufremkommelig urskov, med det originale Gefion-springvand overbegroet og gemt, men heldigvis ikke glemt.


Havestuen er klart boligens mest populære rum. Især om sommeren.

»Jeg købte efter noget familie-fnidder hos de originale ejere huset til en rimelig pris og gik i gang med moderniseringen. Fra 1. etage og opefter blev huset faktisk bygget op på ny, mens den nederste del fint kunne renoveres og bevares. Vi gravede kælderen ud, og fik skabt ekstra 111 m2, fik ryddet op i vildnisset i haverne og udskiftet Gefion-springvandets indre med nyt og vandbesparende rørsystem," fortæller sælger.


Det store, gamle træ bag Gefion-springvandet er netop blevet fældet. Men det gør jo ikke udsigten over Øresund værre.

"Dette hus er ikke bare blevet pudset op. Faktisk er 80 pct. af huset kun omkring 14 år gammelt,« forklarer sælger, der boede i huset selv indtil han i 2005 valgte at sætte huset til salg dengang for 20 mio. kr." Ambassadøren plus familie flyttede ind hos mig for en månedlig leje på omkring 100.000 kr. om måneden »Jeg havde egentlig ikke rigtigt lyst til at sælge huset, og en skønne dag kom der en australsk delegation, som foreslog, at de skulle leje huset af mig. I årene inden Kronprins Fredrik fandt sin Mary var den australske ambassade ellers flyttet til Stockholm. Den fejl skulle hurtigst muligt rettes efter den nyopståede dansk-australske royale forbindelse, så ambassadøren plus familie flyttede ind hos mig for en månedlig leje på omkring 100.000 kr. om måneden.«


Det originale Gefion-springvand er blevet nænsomt moderniseret indvendigt.

Sælger bor nu selv på adressen og kan igen nyde området med skov, Charlottenlund Travbane og noget nær Øresunds mest klare og rene vand blot 100 meter borte ad en lille sti. På grund af havstrømmene lugter her ikke af tang og folk sommer- og vinterbader ofte på strækket. Samtidigt er der meget lidt trafikstøj fra Strandvejen pga. granitmur mod gaden.

Læs også: Arne Jacobsens mesterværk til salg


Porcelænskakkelovnen i stuen fungerer fint og har fået ny skorsten. Den har stået i huset altid.


»Fra 2005-2010 residerede den australske ambassadør så her på vejen, hvor de andre store landes ambassader også ligger, bla. USAs. Ambassadørparret var særdeles sociale og spændende mennesker, og her er altså blevet holdt nogle overdådige fester med alle de danske royale og et hav af sikkerhedsfolk og politi opmarcheret ude på vejen. Frederik og Mary har været her ofte med hele familien fra Australien, og det er da meget sjovt for en kommende ejer at tænke på,« lyder det fra sælgeren.


"Shrimps on the barbie" - På den store terrasse ud mod Øresund holdt den daværende meget sociale, australske ambassadør en række fester.

Læs også:
Tvind-imperiets palæ er genopstået
Toptunet 'herregård' til 9 mio. kr.
.