Aarhusiansk mellem bistro og gourmet

205871_p_image_hori_553_647.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
27. nov 2012 KL.12:40
Restaurant Mellemrum er en hyggelig og ambitiøs restaurant i spændet mellem bistrosegment og gourmetrestauranterne.

Et stenkast fra det livlige cafémiljø ved Aarhus Å kan man finde et par gode restauranter. Dels restaurant Et, som før er rost her på siderne, dels restaurant Mellemrum, som denne anmeldelse handler om. En behagelig restaurant, velegnet til et hyggemåltid under meget afslappede former Mellemrum synes at befinde sig et sted mellem bistro- og gourmetsegmentet med en trerettersmenu til 350 kr. og hovedretter fra 190 kr., dog 250 kr. for den bordflamberede peberbøf, som er et festligt indslag.


Kalveculotten var virkelig mør, saftig og ren i smagen.

Indretningen er enkel, stolene er velpolstrede, og der er ingen duge på bordene. Enkelte af disse står meget uhensigtsmæssigt, i forhold til at give gæsterne madro. Men der er adskillige hjørneborde, og vi havde et af dem, hvilket betød, at vi sad glimrende.

Læs også:
Gastronomisk sværvægter tilbage i kampen
Sagen er bøf på Restaurant Oubæk
Michelinstjerne af anden etnisk oprindelse end dansk

Med ankomst klokken 18.00 var vi de første gæster og nød således godt af den opmærksomme, venlige og imødekommende betjening. Den var helt tilfredsstillende, indtil der begyndte at blive fyldt op i restauranten, hvorefter tempoet dalede betragteligt. Så meget, at vi måtte forlade stedet uden at prøve desserterne.

Gæstfri handling

Som første handling bragte tjeneren os uopfordret en flaske med koldt postevand, hvilket er en gæstfri handling, jeg holder af. Dernæst kom der tre slags godt brød, dels et luftigt italiensk inspireret hvedebrød, en baguettelignende type samt et mørkt rugbrødslignende brød.

Hertil rigtig godt økologisk smør med flagesalt, en pikant urtemayonnaise og en kikærtepuré med tandoorikrydderi. Ikke stilsikkert, men til gengæld er det dejligt at have noget forskelligt at vælge imellem. Køkkenet virker ambitiøst, og der er mange tegn på dygtigt håndværk Kammuslingetartaren ankom som en yderst velvoksen portion – på størrelse med en kaffekop. Det var god, fast og lækkert havsmagende, grofthakket kammusling med strimler af papaja og hertil en frisk grøn salat samt små toppe af avokadocreme. Persillesuppen var dejligt varm, bred og fyldig i smagen, serveret med et stykke dampet hellefisk, som havde fået lige tilpas.

Foie gras-terrinen var vellavet, der var tale om den klassiske au torchon-version, hvor nydeligt rensede stykker af lever er rullet fast sammen til en pølseform. Smagen var ren og frisk, det smagte som foie gras af ordentlig kvalitet, men desværre kæntrede smagsbilledet over i den søde retning, da der ikke var tænkt på tilpas syrlige elementer i garnituren.


Tre slags godt brød, dels et luftigt italiensk inspireret hvedebrød, en baguettelignende type samt et mørkt rugbrødslignende brød. Hertil rigtig godt økologisk smør med flagesalt, en pikant urtemayonnaise og en kikærtepuré med tandoorikrydderi.

Torsken havde ikke fået nok og var således lunken og tæt på sushistadiet i midten af det store rygstykke. Tjeneren tilbød en ny portion, og det var venligt, men ikke nødvendigt, for vi valgte at levne det halvrå stykke.

Kalveserveringen bestod af nogle skiver meget vellykket culotte, som var virkelig mørt, saftigt og rent i smagen, samt et stykke skank som var en lille smule tørt. Det kunne en lidt større portion af den meget fine, stærkt koncentrerede skysauce have rådet bod på. Men det hjalp at spise et stykke af de gode kogte rødbeder samtidig.

Garnituren

Som garniture var der en portion god kartoffelpuré, dejlig varm og mager i konsistensen, serveret med brændt hvidløg man selv kunne rive ud over retten, som man gør med muskatnød.

Vinene, som blev skænket glasvist til de respektive retter, levede hver især godt op til maden. Der var tale om godt afstemte kombinationer og nydelig kvalitet til prisen. Vil man op i de lidt højere kvalitetslag, lader det sig nemt arrangere, da restaurantens kort byder på et ganske bredt og fint varieret udvalg.


Fois gras-terrinen var den klassiske au torchon-version og smagte frisk og ren.

Osteserveringen (80 kr.) var annonceret som fire skandinaviske oste, og der var et par gode danske, men også en fransk brie. Denne var røget og spillede hovedrollen i menuserveringen, en rolle som ikke imponerede.

Som allerede nævnt trak måltidet så meget ud, at vi var nødt til at forlade restauranten uden at prøve dessertkategorien af. Så det søde element kommer ikke med i bedømmelsen, der ender på fire stjerner for den gode mad. Køkkenet virker ambitiøst, og der er mange tegn på dygtigt håndværk, ligesom også betjeningen lod til at anstrenge sig for at gøre det hyggeligt for gæsterne.

Alt i alt fremstod Mellemrum som en behagelig restaurant, velegnet til et hyggemåltid under meget afslappede former.

Det skal her nævnes, at restauranten har åbent om mandagen, hvilket ellers er en dag, mange restauratører bruger som hviledag. Værd at skrive sig bag øret, hvis man bliver sulten en mandag aften i Århus.

Læs også:
Vellykket italiener på Østerbro
Danmarks bedste bøf-kæder
Til te hos mesteren
.