Vindkraft alene kan dække hele klodens energibehov

Penge
Eksklusivt for kunder
09. maj 2011 KL.14:24
En netop offentliggjort rapport fra IPCC, Intergovernmental Panel on Climate Change, viser, at vindenergi alene kan stå for 100 pct. af klodens fremtidige energibehov.

På den kortere bane vurderer rapporten, at vedvarende energi bør kunne levere 80 pct. af verdens energi allerede i 2050. Det skriver Global Wind Energy Council i en pressemeddelelse.

Rapporten er anerkendt af 194 regeringer verden over og forventes at blive en stærk reference i udformningen af fremtidige politiske initiativer inden for vedvarende energi.

"Et kernebudskab i rapporten er, at vedvarende energi er monumentalt vigtigt i kampen mod klimaforandringer, og dets rolle i nedbringelse af drivhusgasser vil være langt vigtigere end naturgas, kulstofopsamling og atomkraft," siger generalsekretær for Global Wind Energy Council Steve Sawyer.

GWEC skriver, at vedvarende energi i 2009 stod for 12,9 pct. af jordens primære energibehov samt at vindkraft alene i 2010 stod for 2,5 pct. af den globale energiproduktion. Ifølge rapporten fra IPCC kan den andel i 2050 være oppe på 25 pct.

"Det er op til politikerne at få dette til at gå i opfyldelse med tilstrækkelig støtte og et langsigtet engagement," skriver Steve Sawyer.

/Ritzau Finans/