USA-aktiernes sejrsrække stoppet - selv om der blev sat en slutspurt ind

375105_16_9_large_956.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. jan 2019 KL.22:17

De amerikanske aktier faldt fredag, og dermed blev der sat punktum for rækken af plusdage, som torsdag ellers nåede op på fem af slagsen.

Det brede S&P 500-indeks gik efter et sent rally kun marginalt tilbage, men var på et tidspunkt i minus med 0,7 pct. Dow Jones-indekset med blot 30 aktier i sig faldt også en smule, mens Nasdaq faldt med 0,2 pct.

Fredagens negative stemning skyldtes en faldende oliepris - med 1,8 pct. - og fortsat politisk uro og strid i USA, hvor store dele af regeringen er lukket på grund af budgetstriden mellem præsident Donald Trump og republikanerne på den ene side og demokratrene på den anden. Ligesom der ikke var nye, positive meldinger fra handelsfronten.

- Det mindre fald er udtryk for, at der ikke er kommet nogle særlige meldinger om USA og Kina i handelsforhandlingerne, samt at investorerne gør sig også klar til regnskabssæsonen, som starter i slutningen af næste uge med bankerne, lyder det fra seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen i Danske Bank.

Danske Banks strateg peger på, at det især bliver guidance og investeringsniveauet, som vil løbe med opmærksomheden i den kommende regnskabssæson.

- Selskaberne vil sikkert træde lidt på bremsen, men hvor hårdt bliver det afgørende spørgsmål. Det er alfa og omega, at de ikke er blevet skræmte, men stadig vil investere.

I et sencyklisk opsving er det typisk erhvervslivets investeringer, som skal trække for.

Fald til de store - men Netflix steg

Blandt sektorerne var der mest rødt at finde. Forsyningsaktierne, der ellers var med til at vende et minus til plus torsdag, faldt 0,4 pct., mens energisektoren mistede 0,6 pct. Industri, som også havde en positiv torsdag, gik tilbage med 0,1 pct., og den vigtige it-sektor dalede ligeledes med 0,1 pct.

For de store aktienavnes vedkommende var der heller ikke meget at juble over. Microsoft faldt med 0,8 pct., mens Apple mistede 1,0 pct., og Amazon gled tilbage med ligeledes 1,0 pct.

Blandt Faang-aktierne var der også minusser til Googles moderselskab, Alphabet, på 1,3 pct., mens Facebook faldt 0,3 pct. Netflix løftede sig dog med 4,0 pct.

Den positive udvikling for Netflix skyldtes, at streamingtjenesten har været under investeringsselskabet Raymond James' lup, og finanshuset har fundet anledning til at løfte sin anbefaling af aktien til nu et "stærkt køb" mod tidligere "outperform", fremgår det af data fra Bloomberg News.

GM i top

En anden større aktør med plus foran fredagens kursudvikling var bilproducenten General Motors. Aktien steg efter en opdatering, som vidnede om bedre end ventet resultat i 2018 og forventninger til 2019.

General Motors ser nu en indtjening på mellem 6,50 og 7,00 dollar per aktie i 2019. Og det er mere end analytikernes forventning ifølge Bloomberg News. Inden bilkoncernens udmelding spåede de 5,92 dollar.

I samme omgang hævede General Motors også barren for 2018. Bilkoncernen venter nu, at indtjeningen i 2018 vil lande højere end det tidligere udmeldte spænd på 5,80 til 6,20 dollar per aktie.

En aktie i General Motors steg med 7,1 pct. Det sendte aktien i top i S&P 500-indekset.

Forsyningsselskab sænket til junk

Forsyningsselskabet PG&E var også i fokus fredag. Selskabet, der har været i kraftig modvind siden efteråret, da udstyr fra selskabet måske har spillet en rolle i de store skovbrande i Californien, ligesom det gjorde det sommeren før, faldt 1,0 pct.

Moody's sænkede torsdag aften dansk tid sin kreditrating af selskabet med hele fire nøk - til junk.

I bunden af S&P 500 fandt man fredag spiludvikleren Activision Blizzard, som blev straffet for at have solgt rettighederne til sit skydespil "Destiny", der omsætter for 400 mio. dollar om året, til samarbejdspartneren Bungie. Aktien faldt med 9,4 pct.

/ritzau/FINANS