Tysk energigigant venter 40 pct. prisfald på havind

Penge
Eksklusivt for kunder
14. mar 2012 KL.19:52
Det tyske energiselskab Eon forventer, at sænke omkostningerne for at bygge offshore vindmølleparker med cirka 40 pct. inden 2015, idet selskabet begynder et gigantisk investeringsprogram til vedvarende energi. Det skriver Bloomberg News.

Sidste år lancerede det tyske selskab et gigantisk investeringsprogram på 7 mia. euro til investeringer i vedvarende energiprojekter, herunder specifikt tre nye offshore vindmølleparker i Tyskland, Sverige og Storbritannien, hvoraf det allerede er kendt, at Vestas kommer til at skulle levere vindmøllerne til to af de pågældende vindmølleparker.

E.ON, som har aflagt et bedre end ventet årsregnskab i dag, venter at idriftsætte 800 megawatt vedvarende energi i år.

"Vedvarende energi er en af grundpillerne i vores virksomhedsstrategi, og vindkraft er i særdeleshed en af vores vækstforretninger. Vi planlægger, at idriftsætte en ny offshore vindmøllepark med et mellemrum på 18 måneder," sagde koncernchef Johannes Teyssen.

Ved udgangen af 2011 ejede Eon 9 gigawatt vedvarende energikapacitet, hvoraf 4,8 gigawatt bestod af vandkraftværker. E.ON's division for vedvarende energi fik en vækst i driftsindtjeningen (EBITDA) på 21 pct. til 1,5 mia. euro, idet flere vindmøller blev installeret.