To ud af tre går i netbanken

Penge
Eksklusivt for kunder
18. nov 2010 KL.11:20
Danskerne interesse for at undgå en konkret gåtur ned til den lokale bankfilial er blandt de højeste i Europa. To ud af tre bruger hellere netbanken.

Det viser en ny undersøgelse fra Deutsche Bank, der har kortlagt europæernes brug af netbanker. Nordens bankkunder er helt fremme i forreste række.

I Norge er andelen oppe på 77 pct. med Holland, Finland, Island og Sverige lige efter. Danmark er på 6. pladsen.

"Indbyggerne i de nordiske lande er generelt glade for teknologi og ser positivt på at benytte sig af mulighederne. De nordeuropæiske markeder er ofte små og homogene, hvilket gør det lettere for ny teknologi at vinde indpas hos en stor gruppe brugere," forklarer Thomas Meyer i Deutsche Bank til Finansrådets Nyhedsbrev.

Han punkterer også tidligere forestillinger om, at netbanken er populær i Norden fordi befolkningstætheden er mindre og der på den vis er langt til banken. I stedet skyldes populariteten, at arbejdsløsheden er lav. Et job øger den finansielle forståelse og giver lyst til at klare bankforretningerne selv.

Rekord blandt internetbrugere

Danskernes interesse bekræftes i en analyse fra Analyse Danmark. Analysen offentliggøres i næste uge og viser, at 96 pct. af alle i internet-panelet i aldersgruppen 18-74 år anvender netbank. Det er rekord.

"Finansrådet ser netbanken som Danmarkshistoriens største e-handelssucces. Nøgleordene bag denne succes er brugervenlighed, tilgængelighed og sikkerhed. Samtidig må man også rose danskerne for at være parate til et prøve noget nyt og tage så godt imod netbank," siger Klaus Jensen, Finansrådets underdirektør for infrastruktur.