Tjen penge på friværdi til lav risiko

Penge
Eksklusivt for kunder
08. maj 2012 KL.15:36
Kombinationen af en rekordlav rente på flekslån og stor efterspørgsel på likviditet i bankerne gør, at man som boligejer nu kan tjene penge på sin friværdi – uden at løbe en større risiko.

Det skriver Business.dk med henvisning til Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, der har regnet manøvren igennem for netavisen.

Regnestykket kan falde ud til boligejernes fordel, da bankerne i øjeblikket er villige til at betale op til 3,75 pct. for at passe på opsparingen i tre år. Hvis den høje rente på opsparing kombineres med en lav lånerente og bidraget til kreditforeningen, vil det bringe et overskud med sig - også efter skat på opsparingskontoen og fradrag for renter på lånet.

Størrelsen af overskuddet afhænger dog af de omkostninger, der er på lånet.

”Den vigtigste forskel er, om det er nødvendigt at tinglyse et nyt lån, eller om man allerede har plads i en gammel tinglysning, for eksempel fordi man har betalt afdrag,” siger Las Olsen ifølge Business.dk.

Kunder bør dog ikke bruge de billigste etårige flekslån, da renten på en etårig opsparingskonto er for lav til at opveje omkostningerne.

Las Olsen slår dog fast, at der stadig er en vis risiko forbundet med manøvren, og at han ikke vil anbefale den generelt.

Hvis man som boligejer i løbet af de tre år, manøvren tager, bliver nødt til at sælge sin bolig eller af andre årsager får brug for pengene, forsvinder gevinsten som dug for solen.