TDC bekræfter salg af Sunrise

Penge
Eksklusivt for kunder
17. sep 2010 KL. 7:30
TDC bekræfter fredag morgen, at selskabet har solgt sit schweiziske datterselskab Sunrise til fonde, der bliver rådgivet af den britiske kapitalfond CVC Capital Partners. Prisen er 3,3 mia. schweizerfranc,
hvilket svarer til omtrent 18,6 mia. kr.

“Vi er meget glade over denne aftale, som i dag afstikker Sunrises fremtidige kurs. Med CVC får vi opbakning fra en solid og langtidsorienteret finansiel partner, der støtter vore planer om at investere i såvel telenet som vor kundeservice. Sunrise lægger fortsat vægt på at tilbyde sine kunder konkurrencedygtige og brugervenlige tjenester," siger Oliver Steil, adm. direktør i Sunrise, om salget af Sunrise.

Oplysningerne svarer dermed til de tal, der har været fremme i flere medier torsdag aften. Salget giver en gevinst efter skat på omtrent 650 mio. kr., og efter salget af Sunrise ændrer TDC sine forventninger til hele året, skriver Nyhedsbureauet Direkt.

Koncernchef i TDC Henrik Poulsen siger i forbindelse med salget, at salgsprisen afspejler den positive udvikling i i Sunrise gennem de seneste år.

"Vi har været tilfredse med vort engagement i Sunrise og frasalget er et naturligt skridt ud fra ønsket om at fokusere på TDC som et nordisk telekommunikationsselskab. Jeg er glad for, at vi har fundet en solid fremtidig ejer, der kan sikre, at Sunrise vil fortsætte sin positive udvikling," siger Henrik Poulsen.

TDC venter nu en omsætning på niveau med 2009 fra tidligere ventet en vækst på 1-3 pct. i forhold til sidste år. Forventningerne til EBITDA er skruet ned til en vækst i niveauet 2 pct. fra 2009, hvor TDC tidligere ventede en vækst på 3-4 pct.

Aftalen forventes gennemført i fjerde kvartal 2010, når de nødvendige godkendelser fra de schweiziske konkurrencemyndigheder og andre relevante myndigheder er opnået.

(opdateres)