Storbritannien vil skrotte mål for grøn energi

Penge
Eksklusivt for kunder
12. mar 2012 KL.10:08
Vindenergi og andre vedvarende energiteknologier kan blive tabere af et hidtil hemmeligholdt forslag fra den britiske regering om at ligestille atomkraft med vedvarende energi i Europa. Forslaget fremgår af et lækket dokument, som er kommet den britiske avis The Guardian for øje.

Forslaget lægger op til at "rebrande" atomkraft som en vedvarende energiform, og en vedtagelse vil ifølge The Guardian fjerne den vigtigste støttepæl for den trængte vedvarende energisektor med, at en vis andel af EU-medlemsstaternes energi skal komme fra vedvarende energiressourcer.

Ifølge en hemmelig forelæggelse til Europakommissionen ytres holdninger om, at målet bør skrinlægges, når dets nuværende fase løber ud i 2020, hvor målet er at have opnået en vedvarende energiandel på 20 pct.

"UK forestiller sig flere forskellige lav-kulstof teknologier: vedvarende energi, atomkraft, og lagring af CO2 i undergrunden (CCS), der alle konkurrerer frit mod hinanden i årene fremover...Af den grund kan vi ikke støtte et 2030-målfor vedvarende energi," fremgår af det lækkede dokument.