Skjærbæk flytter rundt med Parken-formue

Penge
Eksklusivt for kunder
15. jun 2011 KL.16:02
Efter i lang tid løbende at have købt for svimlende summer aktier i Parken Sport & Entertainment sælger storaktionæren nu hele sin trecifrede millionbeholdning - til sig selv.

Erik Skjærbæk har solgt sine Parken-aktier for den nette sum af 208 mio. kr.

Rigmanden siger dog ikke farvel til Parken. Der er blot tale om, at Skjærbæk flytter sine aktiviteter til Danmark med ES - Parken Aps som den nye ejer af de mange Parken-aktier i stedet for ham selv personligt.

Dermed er den nye storaktionær formelt ES - Parken Aps, der sidder på 39 mio. aktier, svarende til 19,76 pct. af aktiekapitalen og stemmerne i Parken, hvis største aktiv er de danske fodboldmestre F.C. København.

Sportsaktien tog straks et spring i vejret på mere end 2 pct. på nyheden, men faldt tilbage da indholdets tekniske karakter blev kendt.

Det kommer ikke som den store overraskelse, at fodboldrigmanden flytter hjem til Fyn efter at have boet knap fem år i England. I maj kunne han til Fyens Stiftstidende berette, at han flytter sin officielle adresse tilbage til Svendborg.

"Jeg vil fortsat bo andre steder, blandt andet i København og London, men jeg får folkeregisteradresse i Svendborg og vil herfra have et væsentligt fokus på mine danske investeringer," sagde han til avisen.