Skat har sat 3000 borgere i karantæne efter fupfradrag

277360_16_9_large_633.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
24. feb 2014 KL.10:52
Mange danskere forsøger at begrænse skattebetaling med fiktive fradrag i selvangivelsens løse felter. Pasning af egne børn, tv-serien Matador og vatpinde er blot nogle få eksempler på de uberettigede fradrag, som danskere har oplyst. Det skriver Politiken.

Med et forlænget kontrolprojekt, mere overvågning og en ny informationskampagne forsøger Skat nu at sætte en stopper for fradragssnyderiet.

”Når vi forlænger kontrolprojektet og starter en informationskampagne i løbet af foråret, er det jo, fordi vi mener, at der fortsat er for mange forkerte fradrag, og forklaringen kan både være bevidst snyd og uvidenhed om reglerne, siger Skats indsatsdirektør, Erling Andersen til Politiken.

Få muligheder for snyd

Ifølge Erling Andersen er der lige nu 3000 borgere, der er blevet udelukket fra det digitale tast selv-system og sat i karantæne på grund af grove og bevidste fradragsfejl på selvangivelsen.

Der er ellers ikke mange muligheder tilbage for dem, der vil snyde med fradragene på den personlige selvangivelse.

Her bliver skatten beregnet digitalt og felterne fyldt ud automatisk med de nødvendige oplysninger om løn, lån, og fradrag fra banker, fagforeninger, arbejdsgivere og andremyndigheder. Men der er stadig nogle få løse felter tilbage, som borgerne selv kan fylde ud.