Se hele listen: Her er analytikernes danske aktiefavoritter

393250_16_9_large_793.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. dec 2019 KL.14:04
Det er et overraskende resultat, der toner frem på Bloomberg-terminalen, hvis man beder den enorme database om at rangere de 25 største danske aktier efter analytikernes køb, hold og salgsanbefalinger.

Suverænt i toppen troner det gamle Mærsk Drilling - nu med det lidet mundrette navn The Drilling Company of 1972. Den danske olieplatformsvirksomhed scorer 4,88 på skalaen der går fra et til fem.

Med andre ord et 11-tal på den gamle karakterskala. En tæt på perfekt vurdering fra analytikerne, der dækker over, at 15 ud af 16 mener, at aktien er et godt køb.

Overraskende fordi de færreste i disse klimatider forbinder sort energi med noget attraktivt. Men et fast målepunkt, når analytikerne afgør om en aktie er attraktiv eller ej, er om prisen er den rigtige. Siden virksomheden blev udskilt fra moderskibet A.P. Møller - Mærsk 4. april i år er prisen set i det lys blevet mere og mere rigtig.

Aktien er dykket med 23 pct., så den nu koster 415,8 kr. Dermed er potentialet stort. Analytikernes gennemsnitlige kursmål på 595,3 kr. indikerer et kurspotentiale på 43 pct. 
Aktie: The Drilling Company of 1972
Sammen med The Drilling Company of 1972 udgør DSV Panalpina og Genmab analytikernes top tre. DSV Panalpina scorer 4,09 mens Genmab følger lige efter med scoren 4,08.

I den tunge ende af opgørelsen er it-selskabet Simcorp. Af de otte analytikere, der følger selskabet, har halvdelen en salgsanbefaling af aktien. Tre siger “hold”. Det giver en score på kun 2,25, og sender Simcorp ind som den danske C25-aktie med det svageste potentiale.

En negativ historie, der dog slet ikke er til at få øje på, når man ser på aktiens kursbevægelse i 2019. Simcorp-aktionærerne har fået et mere end godkendt totalafkast på 72 pct. Det er i år kun overgået af DSV Panalpina. 
Aktie: SimCorp
Efter Simcorp er Novozymes og Coloplast de aktier analytikerne har det dårligste øje til.

Her følger den samlede opgørelse.