Saxo Bank fordobler valutagebyr på aktiehandel

396836_16_9_large_243.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
28. feb 2020 KL.11:16
Er du kunde hos Saxo Bank og handler udenlandske aktier, kan du fra 1. april se frem til at betale det dobbelte i valutagebyr.

Det fremgår af en mail, banken har sendt til sine kunder, og som Børsen har set.

Konkret fordobler banken det gebyr, du som en såkaldt “classic”-kunde betaler, hvis du har en forkærlighed for f.eks. amerikanske tech-aktier.

Mens satsen tidligere har ligget på 0,25 pct., koster det nu 0,5 pct. i valutavekslingsgebyr at handle med udenlandske aktier.

Det vil sige, at hvis du f.eks. køber for 1 mio. kr. Fang-aktier (Facebook, Apple, Netflix og Googles moderselskab, Alphabet) med en dansk konto, vil Saxo Bank fremover tage 5000 kr. i vekselsgebyr, da aktierne handles i en anden valuta end kontovalutaen. Tidligere har en sådan handel kostet 2500 kr.

I en mail udsendt til kunder under overskriften: “Kommer snart: Nyt loyalitetsprogram og negativ rente” orienterer banken, efter at have introduceret sit nye loyalitetsprogram og bankens indfasning af negative renter, til allersidst i mailen sine kunder om “ændringer i handelsgebyrer pr. 1 april.”

Her fremgår det, at der er foretaget ændringer af bl.a. handelsgebyret for aktier, og at satsen fra 1. april er 0,5 pct. Her oplyses ikke, at det indtil nu har kostet 0,25 pct., hvilket man som kunde selv kan læse på Saxo Banks hjemmeside.

Det har ikke været muligt at interviewe Saxo Bank og dermed få besvaret, hvorfor banken gør opmærksom på fordoblingen af handelsgebyret for udenlandske aktier i en mail, der handler om loyalitetsprogram og negative renter.

I et skriftligt svar skriver Johannes Rovsing, nordisk chef i Saxo Bank:

“Det er vigtigt, at vores priser er konkurrencedygtige i markedet, samt at vi sikrer en langsigtet balance mellem vores prisstruktur og omkostninger ved at servicere kunderne. For at sikre denne balance har vi hævet priserne på valutaveksling, men det er vigtigt at understrege, at vi fortsat har markedets laveste kurtage på aktiehandel og hverken har minimumskurtage eller depotgebyrer.”

Han fortsætter:

“Endvidere er det også altid muligt at åbne en ekstra konto til udenlandsk valuta, f.eks. dollar eller euro, hvorved man kan handle i den lokale valuta og dermed spare valutavekslingen i transaktionen.”

Af mailen fremgår det ligeledes, at såfremt du er “Platinum” eller “VIP”-kunde hos Saxo Bank, vil du fremover fortsat betale det eksisterende handelsgebyr for udenlandske aktier på 0,25 pct.