Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

387674_16_9_large_535.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
16. sep 2019 KL. 7:19
Tirsdag kl. 9.00 når fondsbørsen åbner starter afkastkapløbet i Børsens Aktiespil. Spillet er åbent for alle, så over de næste ti uger skal tusindvis af aktieinvestorer dyste om at skabe det absolut bedste afkast ud af 500.000 fiktive kr. på aktiemarkedet i spillet, som Børsen lancerer i samarbejde med Alm. Brand. Hovedpræmien er 250.000 kr.

Men hvordan finder man frem til den rette vinderformel, som kan bringe en med i topfeltet og kampen om den store pengepræmie? Og hvordan er det at skulle levere afkast på tid?

Det er gratis at deltage i aktiespillet - meld dig til her.

Vi har spurgt fire investorer, som har indgående kendskab til at være i et kapløb om afkast på tid og som måske vækker genkendelighed hos Børsens læsere: Johnny Madsen, Jens D. Løgstrup, Peter Bækgaard og Lars Jørgen Rasmussen.

De fire har tidligere deltaget i et andet kapløb om afkast her i Børsen: Nemlig Investordysten, som har kørt i 2016. 2017 og 2018 og hvor der hvert år har været to investorer sat op mod hinanden som med 500.000 kr. på lommen hver over året har kæmpet om afkast mod hinanden.

Potentiel kurstrigger

Privatinvestor og tidligere børsmægler Peter Bækgaard mener, det er enormt svært at klare sig godt i et aktiespil, da meget baserer sig på held. 

“Jeg er selv utrolig dårlig til at spille på kortsigtede afkast,” konstaterer Peter Bækgaard, som var med i Investordysten i 2016 og 2017 – det første år som vinder.

Men alligevel har han tre bud på, hvordan man kan jagte hurtige gevinster:

“Man kan købe aktier, der er fuldstændig bombet sammen. Det kunne være nogle af de meget cykliske aktier som eksempelvis olieserviceselskaberne i Norge. Nogle af de selskaber er faldet så meget, at der ikke skal ret stor stemningsændring til, førend de kan give et meget højt afkast. Kigger man på Borr Drilling og Seadrill, er de jo steget 50-60 pct. fra bunden på meget kort tid,” siger han.

En anden ting, man kan gå efter, er aktier, hvor man ved at der er en potentiel kurstrigger i, der kan flytte aktiekursen.

“Der kan man tage et bet på, at det går den rigtige vej. Det kan typisk eksempelvis være en FDA-godkendelse (godkendelse af lægemiddel i USA, red.) for et medicinalselskab,” siger Peter Bækgaard, som også mener, at det i et aktiespil kan give god mening virkelig at sætte tempo på handlerne: 

“Det tredje er bare at handle helt vildt. Altså tag nogle af de aktier, du kender rigtig godt, og så handel dem på nogen bevægelser, og så tag gevinsten, så snart den er der. Og find så noget andet. Faktisk præcis det Lars Jørgen Rasmussen er god til.”

Det er gratis at deltage i aktiespillet - meld dig til her.

Tag en højere risiko

Lars Jørgen Rasmussen, der er selvstændig aktierådgiver i selskabet Formue- & Investeringsrådgivning lykkedes med at løbe med det højeste afkast i dysten både i 2017 og 2018 ved at handle med en meget aktiv strategi med mange handler. Han siger om det med at skabe afkast på tid:

“Det kommer meget an på markedet, hvordan det bliver at deltage. Hvis markedet er indeks 100 nu, og det er indeks 115 om ti uger, så er det i hvert fald ikke mig, der vinder. Men hvis der kommer nogle udsving, hvor jeg kan få mine kompetencer i spil, så opstår de muligheder, jeg kan udnytte,” siger Lars Jørgen Rasmussen, som altså har tænkt sig at deltage Børsens Aktiespil.

“Man skal tage en højere risiko, end man ville gøre for sine egne penge, hvis man skal til tops i en aktiekonkurrence. Man skal spille det på den måde, at man lige prøver det: Nå det lykkedes ikke. Så prøver vi lige noget andet. For vi skal se at kommer derud af.”

Og Lars Jørgen Rasmussen er også ret klar på, hvilke typer aktier det så er, der skal købes:

“10 uger er ikke lang tid. Så man skal ikke købe den stille og rolige aktie for at vinde spillet. Man skal ud i det lidt sjovere. Sådan er det bare. Det er lettere at se i bakspejlet, hvilke det er, men det skal være aktier, hvor der kommer nogle nyheder, der virkelig rykker et eller andet, eller der sker nogle forandringer i branchen. Og det kan man ikke altid sige, hvad er, men det er noget, hvor man som investor tager en chance.”

I seneste udgave af Investordysten var Lars Jørgen Rasmussen oppe mod erhvervsmand og aktieinvestor Jens D. Løgstrup. Begge formåede dengang i løbet af de ni måneder, de der havde til at skabe afkast, at slå markedsudviklingen markant. Også han melder sig klar til at deltage i Aktiespillet.

Konstant frygt

“Det her er med til at højne interessen for aktier. Og det, synes jeg, er godt. Og jeg mener helt klart, at man kan lære noget af sådan et aktiespil. Mange af dem der investerer, sidder en smule alene om det og mangler inspiration i forhold til hvad andre tænker om aktier, og hvornår man skal gå ind og ud,” siger han.

Hans bedste råd til hvordan markedet skal tackles lige nu er:

“Man bør være i markedet. Der er større risiko ved at være udenfor, end der er ved at være i markedet. For markedet er negativt nu og er præget af en konstant frygt, der varierer op og ned. Og faktisk derfor er det et mere trygt marked af være i. Jeg ved det lyder skørt, men det er faktisk mere trygt, end når markedet gennem en længere tid bare kører op og op. Alle større fald ser man typisk når kurserne er kørt op i lang tid. Det er reelt der, at risikoen er størst. Bare tænk på Wall Street-krakket i 1929. Omvendt når man har et forløb som det vi er i nu, så vil det typisk blive afløst af stigninger,” siger Jens D. Løgstrup.

Det er gratis at deltage i aktiespillet - meld dig til her.

Tænk ikke rationelt

Johnny Madsen, der var med i den første udgave af Investordysten, er som investeringschef hos Dansk Formue- & Investeringspleje vant til at give sikre råd til sine kunder, som at “spredning i aktiemarkedet er redning, når der kommer en nedtur.” Men i et aktiespil skal det råd skrottes.

“Man skal ikke tænke rationelt her. Man skal i stedet kigge efter aktier, hvor der er mulighed for nogle store kursbevægelser og så gå all-in på det, hvis man vel at mærke tror på, at der kan komme en optur,” siger Johnny Madsen og fortsætter:

“Og så er det bare at håbe på, at du virkelig rammer nogle af vinderne som bare kører derudad.”

Det er gratis at deltage i aktiespillet - meld dig til her.