Nina Movin bliver direktør for margarineformue

331560_16_9_large_615.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
16. sep 2016 KL. 8:30
Investeringsvirksomheden Otto Mønsted A/S får ny direktør ved årsskiftet.

Den 62-årige Ulrik Bülow har stået i spidsen i syv år, og hans afløser bliver Nina Movin, der forlader jobbet som nordisk direktør hos London-kapitalforvalterne Columbia Threadneedle.

Ulrik Bülow har været direktør i bl.a. Matas, Sonofon og Synoptik, og han sidder i en række bestyrelser.

Hos Otto Mønsted, som er helejet af den velgørende Otto Mønsteds Fond, har han forvaltet en portefølje, der er nået op på ca. 700 mio. kr.

“Det seneste par år har investeringsafkastet ligget på 13-14 pct. Det er et resultat, jeg er glad for, og det er bestyrelsen også,” siger Ulrik Bülow.

Uformuende unge handelsmænd


Fondens formål er at fremme udviklingen af Danmarks handel og industri, bl.a. ved ”uddannelse af velbegavede og uformuende unge handelsmænd og polytekniske studerende..” fremgår det af fundatsen.

I praksis betyder det støtte til skarpe danske hoveder fra CBS og DTU, som vil studere eller forske i udlandet, og til udenlandske gæsteforlæsere i Danmark. 

I år er der afsat 60 mio. kr. til uddeling, og Ulrik Bülow er særlig glad for denne del af jobbet.

”Det er jo en velgørende virksomhed, og det er en vigtig og stimulerende del af arbejdet,” siger han.

Siden han kom til i 2009 har han fået egenkapitalen til at vokse med 80 pct., og udgangspunktet er, at den hedengangne og barnløse Otto Mønsteds margarineformue skal forvaltes ud fra en konservativ investeringsstrategi.

“De sidste par år har vi været tilbage i aktier, men der var en længere periode fra 2009 til 2014, hvor vi ikke investerede særlig voldsomt i aktier,” siger Ulrik Bülow.

Nina Movin bliver direktør for både Otto Mønsted A/S og Otto Mønsteds Fond. Men hun lægger ikke op til revolution, når hun kommer til.

Skabe mere opmærksomhed


“På investeringssiden har de gjort det supergodt. Resultaterne er helt i top, så jeg vil fortsætte den linje, der ligger. Jeg kan bidrage med at skabe mere opmærksomhed omkring de gode ting, de laver på bl.a. DTU.,” siger hun.

Hun tiltræder ved nytår, men vil i en overgangsperiode samtidig være tilknyttet Columbia Threadneedle.

”Det er er perfekt job for mig,” siger Nina Movin, der ikke længere behøver at ligge i fast rutefart til London.

Hovedpunkterne i Otto Mønstedporteføljen er ejerskaber i Oreco, som renser olietanke, softwareselskabet Gatehouse og Arator, som er holdingselskab for patentbureauet Plougmann & Vingtoft.

Derudover ligger en større del af investeringerne i kapitalfonde og børsnoterede virksomheder.