Mærsks olieforretning skuffer storaktionær

Penge
Eksklusivt for kunder
02. feb 2015 KL.14:36

ATP havde roser til A.P. Møller - Mærsk for indsatsen og forbedringen af konkurrenceevnen i Maersk Line, samt selskabets indsats på klimaområdet, men påpegede en skuffende udvikling i olieproduktionen og selskabets oliereserver.

Det sagde ATP's aktiechef Claus Wiinblad på generalforsamlingen tirsdag. ATP er den eneste storaktionær ved siden af aktionærer med direkte Mærsk-relationer.

Mærsks bestyrelsesformand, Michael Pram Rasmussen, svarede med, at man håber, at de seneste oliefund viser sig at være kommercielle, og at et kommercielt fund kan betale for rigtig meget efterforskning.

Han medgav, at risikoen er stor ved at bruge så mange penge på olieefterforskning, men at værdien er størst ved selv at finde ny olie, frem for blot at købe op. Det er dog også en del af strategien at opkøbe flere oliefelter, som det senest er sket i Den Mexicanske Golf.

Pram Rasmussen understregede, at Mærsk fortsat vil investere i alle forretningsområder, også containerforretningen.

Han tilføjede, at man håber på sorte tal i Maersk Line allerede i år, som tidligere også udtrykt af Maersk Line-chef, Eivind Kolding, selvom det på ingen måde er sikkert på trods af en fornuftig start på året.

Nyhedsbureauet Direkt