Mærsks datter er klar til at styre

Penge
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:13

I den seneste tid har Mærsk Mc-Kinney Møllers yngste datter, 61-årige Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, ifølge centralt placerede kilder i hovedsædet på Esplanaden i København påtaget sig stadig flere opgaver i Danmarks største virksomhed og er i fuld gang med at forberede sig på at overtage roret i den fond, der kontrollerer A.P. Møller-Mærsk.

Det er sket gennem hendes hverv som henholdsvis næstformand i den såkaldte Almenfond, der kontrollerer 50,6 pct. af stemmerne i A.P. Møller-Mærsk, og som næstformand i rederi- og oliekoncernens bestyrelse, skriver dagbladet Børsen.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er sin fars nærmeste fortrolige og siges at være myreflittig, intelligent og vellidt. Og så er hun blandt de rigeste og mest indflydelsesrige kvinder i Norden.

Alligevel er hun nærmest ukendt i offentligheden. Siden 1971 har Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla været gift med den svenske oberstløjtnant Peder Hansson Uggla.

Parret bor i Stockholm, men et par dage om ugen pendler hun til København for at deltage i bestyrelsesarbejdet.I dag mødes aktionærerne i A.P. Møller-Mærsk til generalforsamling i Bella Center.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis-udgave af Børsen. Se vedhæftet link