Mærsk-formand: Fornuftig start på 2010

Penge
Eksklusivt for kunder
02. feb 2015 KL.14:36

A.P. Møller - Mærsks bestyrelsesformand, Michael Pram Rasmussen, fortalte på tirsdagens generalforsamling, at han var tilfreds med indsatsen i 2009, selvom milliardunderskuddet var utilfredsstillende.

Starten på 2010 blev betegnet som 'fornuftig', hvilket bestyrker troen på et overskud i 2010.

Selvom selskabet har fået en god start på 2010, så understregede formanden, at verden fortsat er præget af usikkerhed, og at der kan komme flere år med lav og langsom vækst.

"Vi reagerede prompte på krisen, og det formildnede følgerne," sagde bestyrelsesformanden i sin beretning.

Han understregede, at besparelserne i containerforretningen på 1,6 mia. dollar i 2009 var gået hånd i hånd med høj kundetilfredshed, men sagde også, at besparelsesprocessen fortsætter.

"Der arbejdes hårdt på et profitabelt Maersk Line," sagde formanden.

Omkring olieforretningen fortalte formanden, at efterforskningsniveauet fortsat vil være højt i år, og at vurderingen med henblik kommerciel udvikling af fundene i blandt andet Angola fortsat foregår.

Pram Rasmussen fortalte også, at selskabet har kapital til at udnytte de muligheder, der måtte komme i kølvandet af krisen.

Han sagde også, at A.P. Møller - Mærsk ingen planer har om ændringer af gruppens struktur, heller ikke vedrørende ejerandelen i Danske Bank.

Nyhedsbureauet Direkt