Lego er danskernes drømmeaktie

253232_16_9_large_687.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
03. mar 2013 KL.16:21
Halvdelen af de private investorer i Danmark drømmer om at få lov til at købe aktier i det succesfulde privatejede legetøjsikon Lego.

Det viser en undersøgelse, hvor internetbanken Nordnet har spurgt mere end 1000 private kunder, hvilket ikke børsnoteret selskab, de allerhelst ville sætter sparekronerne i.

"I et helt åbent spørgsmål svarer halvdelen Lego. Det er meget. Det er helt vanvittig meget," siger Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

Alligevel har han ikke svært ved at forklarer. Hvorfor Lego lige nu er danskernes klart foretrukne drømmeaktie.

"Lego har gjort det helt fantastisk, og Lego er på alles mindset. Og inden for de seneste uger, har Lego jo endnu engang fremlagt endnu et regnskab, der får Lego selv til at knibe sig i armen," siger Per Hansen.

Han mener samtidig, at Lego står særligt stærkt lige nu, fordi investorerne har været igennem en periode, hvor de er blevet udsat for lidt af hvert.

"Vi er midt i en brydningstid, hvor folk er nervøse. Derfor har man brug for nogle ledestjerne, og alle vil gerne være en del af en succes," siger Per Hansen.

Godt nyt for virksomhederne

Mens der ikke er meget, der tyder på, at Lego er på vej på Børsen, har flere andre danske selskaber indstillet sigtekornet på en børsnotering. Og ifølge Per Hansen udviser de private investorer generelt stor interesse for mulige kommende børsnoteringer. Det er en god nyhed for virksomhederne, der dermed har en åben mulighed for at skaffe ny kapital.

"Efter en nogenlunde børsnoteringstørke i de seneste tre-fire år, har de private investorer lyst til at investerer i nye selskaber på børsen," siger Per Hansen.

Han fremhæver desuden, at 15 pct. af respondenterne af sig selv nævner Dong Energy som et selskb, de godt kunne forestille sig at købe aktier. Det er vel at mærke efter en periode med fejlslagne forsøg på at komme på Børsen.

"Så Dong er stadig med i investorernes overvejelser," siger Per Hansen.

Væsentlig længere nede på ønskelisten kommer andre danske erhvervsikoner som Danfoss, Grundfos, Jysk. Heraf er Danfoss mest populær med lidt over 3 pct. af investorerne, som melder deres interesse i teknologivirksomheden på Als.