Karsten Ree tjener styrtende på bankaktier

Penge
Eksklusivt for kunder
07. sep 2010 KL. 8:41
Rigmanden Karsten Rees investering i stormomsuste Amagerbanken går fra den ene yderlighed til den anden.

Efter i går at have meddelt, at han efter længere tids tøven nu går med i den aktuelle og livsvigtige kapitaludvidelse i banken, står det klart, at han i hvert fald på papiret har tjent et stort trecifret millionbeløb på sin investering i bankaktien, skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Hvis han solgte alle sine aktier i dag til gårsdagens lukkekurs på 13 kr., ville han således stå til en gevinst på ca. 650 mio. kr.

Det viser beregninger, Børsen har foretaget efter den massive kursstigning i bankaktien i går. Problemet for Ree er bare, at han ikke kan sælge sin aktiepost på dette for banken så skæbnesvangre tidspunkt.

Når Ree nu tegner aktier for ca. 300 mio. kr. for at fastholde sin ejerandel på godt 33 pct. af banken, så sker det til kurs 3. I december købte han sin aktiepost på godt 33 pct. for 499 mio. kr.

I alt har han altså investeret små 800 mio. kr. i bankaktien, og ejer nu 111.091.094 Amagerbanken-aktier. Til kurs 13 er de 1,44 mia. kr. værd.

Til sammenligning var hans aktier og dermed investeringen på de 499 mio. kr. så sent som d. 27. juli i år bare 41,4 mio. kr. værd, da bankaktien lå nede i kurs 3,7, skriver Børsen.