Investor 1600: Jeg har ikke klaret mit job godt nok

Penge
Eksklusivt for kunder
02. feb 2015 KL.14:36
Sådan siger topchefen i De Gule Sider, Henrik Dyrring, i Investor 1600 efter selskabets ejer, European Directories, har valgt at erklære den danske søgeforretning konkurs.

"Når man bliver sat ind for at rekonstruere en virksomhed og ikke evner at gøre det og må erklære den konkurs, så har man ikke gjort sit job godt nok," siger Henrik Dyrring i udsendelsen.

European Directories købte De Gule Sider i 2005 for 5 mia. kr. af TDC. Der fulgte dengang omkring 650 ansatte med. I august blev hver tredje fyret. Nu er der 250 ansatte, hvis fremtid er usikker.

”Man kan ikke forestille sig en værre dag som direktør end at erklære virksomheden konkurs og sende medarbejderne hjem,” siger Henrik Dyrring, der godt forstår, at ejerne ikke vil poste flere penge i firmaet.

Vi har det meget godt

En ny undersøgelse fra Danamrks Statistik viser, at fire ud af fem danskere trods krisen ikke har pengeproblemer.

”Danmark står slet ikke med de samme store problemer som i Sydeuropa. Vi frygter nok lidt for meget for fremtiden, men når vi ser, hvad der egentlig kommer ind på kontoen ser det jo for mange ud som det plejer at gøre,” siger cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Lone Kjærgaard i Investor 1600.

Helt upåvirkede er vi dog ikke. På tre år er der nemlig kommet yderligere 55.000 familier, der har svært ved at få pengene til at række. Det er en stigning fra 7 pct. i 2007 til 9 pct. i 2009.

Investor 1600 sætter også fokus på dagens aktiemarkeder.

Se udsendelsen ved at klikke på indslaget herover.