Hun laver nyt investeringsevent med kulørte drinks: "En af grundene til, at man taber folks interesse i investering, er, at det altid har et så støvet image"

217397_dummy_image16_9_1014_1.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
28. jan 2019 KL. 0:00

Den traditionsrige Investordagen får en konkurrent, når Nordic Invest Camp i marts åbner op for et større event, hvor der inviteres til kulørte drinks, aktieworkshops, food trucks, speed dating og foredrag

Indpakningen skal være en anden, hvis man skal indfange en større målgruppe, mener folkene bag et nyt investeringsarrangement Nordic Invest Camp, der løber af stablen 23. marts.

"Man kan sagtens tilbyde folk cocktails og snacks og samtidigt fortælle noget om investering, så de bliver klogere," siger Sarah Ophelia Møss, der er uddannet sociolog, og som har valgt at kaste sig over investeringsuniverset, hvor hun gennem sine virksomheder Ophelia Invest og Forlaget Penge bl.a. holder foredrag, blogger, udgiver bøger og deltager i forskellige investeringsnetværk, og nu er hun sammen med folkene bag Daytrader.dk og Invested.dk, Erik Bork og Christian Kongsted, også medstifter af selskabet Nordic Invest Camp.

"En af grundene til, at man taber folks interesse i investering, er, at det altid har et så støvet image. Mange mennesker kan ikke se sig selv i det. Hvis jeg skal blive klogere på noget, skal jeg kunne spejle mig i det. Derfor handler det om at åbne øjnene på en ny måde eller bare skifte brillerne ud," siger Sarah Ophelia Møss og afviser, at måden, arrangementet præsenteres på, kan give et billede af useriøsitet, eller at folk tror, at investering er pærelet.

"Hvis man skal forlade manden og børnene og bruge to timer af sin tid på noget, så skal det også være lækkert," siger Sarah Ophelia Møss.

Vil demokratisere investering

Nordic Invest Camp er dog et heldagsarrangement med foredrag, workshops, speed dating og mulighed for at tage sin computer med under armen, så man kan afprøve nogle af foredragsholdernes strategier, fortæller Erik Bork.

"I slipstrømmen af aktiesparekontoen har flere danskere fået øjnene op for aktieinvestering, men langt de fleste stoppes af, at det er meget indviklet - det kan det være, og man skal passe på sine penge - men vi vil gerne fjerne det her uptight omkring universet, så almindelige danskere tør begive sig ind i det. Vi vil gerne demokratisere investering," siger Erik Bork, der med sin

forretningspartner Christian Kongsted sidste år lancerede Invested.dk, der er en platform, hvor de netop forsøger at uddanne danskere i langsigtet investering bl.a. via webinarer.

"Nordic Invest Camp skal ikke lyde som det rene pjat, det er heller ikke de meldinger, vi har fået fra vores foredragsholdere. De synes bare, det lyder fedt," siger Erik Bork og fortæller, at trioen bag arrangementet har diskuteret, om de skulle kalde det for et modsvar til Dansk Aktionærforenings Investordagen.

"Vi vil ikke stå i modsætning til noget, men komme med en fornyelse."

Investering er svært

Programmet er stadig ikke på plads, men blandt nogle af foredragsholderne er Kurt Kara, aktiechef i Maj Invest, Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank, Silja Nyboe Andersen, investeringsrådgiver i Merkur Andelsbank og Thomas Peter Clausen, forfatter til bogen "Investering i aktier" samt Rasmus Sommerskov, partner og kommunikationsdirektør i fondsmæglerselskabet Falcon Invest.

"Investering er svært. Det er bestemt ikke nemt," siger Rasmus Sommerskov, der satte sig for at lære om investering efter at have solgt sin virksomhed IT-Jobbank.

"Jeg har selv brugt lang tid på at lære det, og jeg har også haft tab, så man skal passe på med at gøre investering til noget nemt, men når det er sagt, gør det ikke noget, at det også er en fest. Det må gerne gøres mere populært," siger Rasmus Sommerskov, der bl.a. har sagt ja til at deltage i eventet for bl.a. at fortælle deltagerne om Falcon Invests investeringsstrategi, og hvorfor man - hvis man vil og tror, at man kan slå markedet, bør benytte en forskningsbaseret investeringsfaktor.

"I Falcon Invest bruger vi momentum som investeringsfaktor. Momentum er en af en håndfuld investeringsfaktorer, der er forskningsmæssig evidens for historisk, har givet merafkast," siger Rasmus Sommerskov.

Momentum handler om at finde de aktier, der relativt set har en positiv eller negativ prisudvikling. Aktier med mest positiv prisudvikling vil statistisk set fortsætte med at stige og omvendt.

En anden investeringsfaktor, der har påvist merafkast, er valuestrategien.

"Den amerikanske investor Warren Buffett bruger value og har gjort det med succes, men problemet med value er, at man skal være dygtig som Warren Buffett, for value er subjektiv, fordi man skal vurdere, om et selskab er over- eller undervurderet. Her er momentum ren matematik."

grth@borsen.dk