Højt spil: Analytikere er splittede over Fever-Tree, der lover snarlig gearskifte efter svagt år

396812_16_9_large_979.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
27. feb 2020 KL.18:43

Efter tre års høje tocifrede vækstrater i salg og indtjening forventes kurven at slå et knæk i 2019.

Udsigten til lavere vækst har kostet dyrt i kursværdi for det britiske premium tonicmærke Fever-Tree.

Selskabet har nedjusteret på kort sigt, men fastholder sin tro på et comeback til den stærke vækst – ikke mindst drevet af fremtidigt salg i USA.

Mismodet blandt investorerne har i denne uge fået den britiske investeringsbank Liberium til at sætte en streg i sandet med en købsanbefaling.

“Faldet er gået for vidt,” siger Nico von Stackelberg, analytiker hos Liberium, der sætter sit kursmål til 1675 pence, hvilket er en stigning på ca. 27 pct. fra nuværende kurs.

Han har dermed det laveste kursmål af de fem analytikere, der anbefaler køb, hvor Berenberg er mest optimistisk med kursen 2900 – et kurshop på knap 120 pct. Fim anbefaler “hold” og to “sælg”.

USA skal løfte væksten

“Det er lidt af en “vis mig”-historie med Fever-Tree lige nu, derfor er det afgørende, at selskabet kan levere inden for de næste 12 måneder,” siger Nico von Stackelberg, der især hentyder til Fever-Trees investering på det amerikanske marked, hvor ledelsen bl.a. har valgt at sænke priserne på de forskellige tonicvand fra et “super premium”- til et “premium”-prisniveau.

Nico von Stackelberg forventer, at prisjusteringen vil være gennemført i distributionskanalerne i løbet af sommeren.

“Konsekvensen af prisjusteringen vil være, at Fever-Tree vil kunne stjæle markedsandele i USA fra konkurrenten Schweppes,” siger Nico von Stackelberg, der “kæmper med at se, hvordan coronavirussen vil kunne påvirke virksomheden, medmindre den vokser til pandemiske niveauer.”

“Man skal aldrig sige aldrig, men Fever-Tree er en af de virksomheder, jeg dækker, som jeg er mindst bekymret for. Den bruger ikke plastik, den bruger ikke kunstige sødestoffer, og Fever-Tree har praktisk talt intet salg i Kina.”

Kan lukke sit gap

Ser man helt bort fra de fundamentale forhold, og analyserer aktien ud fra teknisk analyse, bør Fever-Tree klassificeres som en faldende kniv, lyder det fra teknisk analytiker Peter Arendt, indehaver af investeringsrådgivningsvirksomheden Minagro.

“Den har siden 2017 lavet en klassisk skulder-hoved-skulder-formation, der er et kraftigt salgssignal,” siger Peter Arendt, der ikke vil røre ved aktien, medmindre man ønsker at være ekstra risikovillig.

“I så fald kan man handle den meget kortsigtet på en opadgående korrektion, for den har et gap ved kurs 1890 til 2000, som den måske kan lukke. Det ville jeg i så fald sætte som et mål, men det er meget risikabelt.”

Et gap er inden for teknisk analyse et større brud mellem en lukke- og åbningskurs, der kan forekomme i begge retninger. Ifølge statistikken skal et gap typisk lukkes, men gør det ikke altid.
Hvad enten der kommer en opadgående korrektion eller ej, er Fever-Tree ifølge Peter Arendt ikke færdig med sit fald.

“Den kan sagtens falde med yderligere 60 pct. til kurs 500, før den vender. Omvendt skal den bryde op over 2500, før den er i en opadgående trend.”

grth@borsen.dk